Presă: Fermierii din estul Europei vor protesta din nou pe 22 februarie

A.F.
Internaţional / 14 februarie

Presă: Fermierii din estul Europei vor protesta din nou pe 22 februarie

Reprezentanţii organizaţiilor agricole din toate ţările Europei Centrale şi de Est s-au întâlnit marţi (13 februarie) în Polonia pentru a conveni asupra organizării unor manifestaţii comune intereuropene împotriva politicii agricole a UE, conform Euractiv.fr,

Portavocea Camerei Agricole din Cehia, Barbora Pankova, a declarat pentru Euractiv că delegaţiile din Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria, Lituania şi Letonia au convenit asupra organizării unor proteste internaţionale şi coordonate.

"Alte ţări europene au fost invitate să li se alăture", a adăugat ea, afirmând că o primă zi de proteste va avea loc pe 22 februarie.

"Organizaţiile agricole participante la întâlnirea de astăzi (13 februarie) au ascultat apelul nostru de a se uni pentru a face faţă provocărilor existenţiale cu care ne confruntăm toţi", a declarat Jan Dole¾al, preşedintele Camerei Agricole din Cehia, într-un comunicat de presă.

Protestatarii plănuiesc să se deplaseze cu maşinile la punctele de frontieră, dar nu s-a specificat nimic altceva în acest sens.

Potrivit domnului Dole¾al, coordonarea între agricultorii europeni este singura posibilitate de "a atrage atenţia asupra situaţiei disperate în care se află în prezent agricultura europeană şi de a exercita presiune asupra oficialilor politici europeni pentru a lua în cele din urmă măsuri care să ajute cu adevărat agricultorii".

Agricultorii din Europa de Est au identificat trei probleme principale care trebuie rezolvate urgent. În primul rând, eliminarea excedentului de produse agricole provenind din importurile ucrainene scutite de taxe vamale. În al doilea rând, UE trebuie să adapteze reglementările privind mediu şi să asigure o compensaţie echitabilă pentru agricultori. În fine, o simplificare a politicii agricole comune a UE pentru a reduce birocraţia cu care se confruntă agricultorii.

Comisia Europeană a făcut deja câteva concesii. De exemplu, a prelungit excepţia parţială de la regula condiţionalităţii pentru terenurile nelucrate. În plus, Comisia va retrage propunerea de regulament care ar fi redus utilizarea pesticidelor chimice şi riscurile asociate cu acestea cu 50% până în 2030.

Cu toate acestea, agricultorii rămân nemulţumiţi de măsurile luate de UE. Dacă Comisia Europeană nu prezintă un plan pentru a rezolva în mod realist toate problemele menţionate, acţiunile de la frontiere anunţate se vor repeta, a declarat Camera Agricolă din Cehia.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Agentii platiti de Putin,tot fac scandal si demonstratii,

    sau au dreptate si UE le trage teapa cu cerealele din Ucraina,

    care e ILEGALA,nerespectand Legislatia de Securitate Alimentara a UE 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb