PRESA GERMANĂ: Erdogan ar fi cerut scufundarea unui vas grecesc în Mediterana

A.P.
Internaţional / 2 septembrie 2020

Erdogan ar fi cerut scufundarea unui vas grecesc în Mediterana

Cotidianul german Die Welt, citat de presa de la Atena, susţine, într-un articol publicat marţi, că preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan ar fi vrut să provoace un incident militar cu Grecia în Mediterana de est, scrie Digi24.

Articolul, intitulat "Războiul calculat al lui Erdogan", spune că "dacă ar fi fost după Erdogan, navele sale militare ar fi scufundat de mult un vapor grecesc în Mediterana", scrie ziarul grecesc Kathimerini.

Acesta arată că, potrivit dezvăluirilor făcute de Die Welt, care citează surse militare turceşti, Erdogan le-ar fi cerut generlilor săi în urmă cu câteva zile să scufunde o navă a Greciei, dar să aibă grijă ca în timpul acţiunii să nu fie nicio persoană ucisă.

Generalii s-ar fi opus, însă. Altcineva din anturajul preşedintelui turc ar fi sugerat atunci să fie doborât un avion de luptă grecesc, pentru că pilotul ar fi putut să se catapulteze şi nu ar fi murit. Dar generalii au refuzat din nou.

Turcia şi Grecia sunt implicate de mai multe săptămâni într-un conflict din ce în ce mai militarizat, generat de războiul pentru resursele naturale din Mediterana şi controlul asupra perimetrelor de explorare, detaliază Digi24.

Turcia a investit masiv în nave de foraj maritim care operează şi în Mediterana şi în Marea Neagră, şi, ca o victorie, Erdogan a anunţat recent că ţara sa a descoperit cel mai mare zăcământ de gaze naturale din istoria sa, în Marea Neagră, în apropiere de perimetrul românesc Neptun Deep.

Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, a propus, la Berlin, în cadrul discuţiilor purtate de miniştrii de externe ai UE pe tema conflictului dintre Grecia şi Turcia pe marginea explorărilor din Mediterana, ca Turcia să înceteze operaţiunile, urmând să fie instituit un moratoriu asupra explorărilor în zonele maritime aflate în dispută.

Uniunea Europeană pregăteşte sancţiuni împotriva Turciei care ar putea fi decise la Consiliul European din 24 septembrie, ca răspuns la diferendul între Atena şi Ankara privitor la Mediterana Orientală, a anunţat vineri şeful diplomaţiei europene Josep Borrell.

Măsurile respective, menite să limiteze capacitatea Turciei de a face explorări pentru gaz natural în apele disputate, ar putea viza persoane, nave sau utilizarea porturilor europene, a menţionat Borrell, citat de Digi24.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Eu am mai spus:in Turcia (si nu numai),Erdogan este teroristul nr.1.Mai are si tupeul sa hartuiasca avocatii si pe multi altii.

    ce am descris in ultimile luni legat de grecia si turcia e in curs de aparitie

    urmaresc cu vag interes perioada Nov 2020 - Aprilie 2021

    din 2021 aprilie incolo in programul de varietati geopolitice avem incingerea orientului mijlociu. 

    1. pastrati un ochi atent pe nagorno-karabakh si georgia/armenia

      special things preparing there :)  

      curcanul sa se considere avizat - turkey has been notified :))

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb