Ministrul apărării german Boris Pistorius a avertizat că războiul dintre Rusia şi Ucraina s-ar putea extinde în ţările din vecinătate, transmite vineri DPA.
Potrivit sursei citate ''Auzim ameninţări de la Kremlin aproape în fiecare zi - cel mai recent din nou împotriva prietenilor noştri din statele baltice'', a declarat Pistorius într-un articol publicat de cotidianul Tagesspiegel vineri, la exact un an de la preluarea mandatului de ministru federal al apărării.
Referitor la armata germană (Bundeswehr), Boris Pistorius a accentuat: ''Trebuie să ne consolidăm rapid capacităţile de apărare, în contextul urgenţei situaţiei ameninţării'', transmite sursa.
Conform DPA ''Aşadar, trebuie să luăm în calcul faptul că (preşedintele rus) Vladimir Putin ar putea chiar ataca o ţară NATO cândva'', a afirmat Boris Pistorius, care a estimat că, dacă ar fi să se întâmple, acest lucru ar avea loc peste ''5-8 ani'' începând de acum.
Prin apelul său ca Bundeswehr să devină ''pregătită de război'', Pistorius a dorit să ''zdruncine societatea'' germană, precizează sursa citată. El aşteaptă propuneri pentru reintroducerea unei versiuni a serviciului militar obligatoriu până în aprilie, după ce ţara sa a renunţat la acesta în 2011, adaugă sursa menţionată.
Potrivit ministrului german, industria apărării trebuie să devină mai eficientă. Boris Pistorius s-a pronunţat pentru reformarea datoriei publice, din raţiuni de securitate. ''Cu un mecanism al datoriei în forma actuală, nu vom trece traversa aceste crize teferi'', a explicat el, informează sursa.
Pe de altă parte, reprezentantul Berlinului a respins cererile de suplimentare a ajutorului militar german pentru Ucraina, spunând că Bundeswehr nu poate ajunge la ''epuizare'' şi lăsa Germania ''lipsită de apărare'', transmite sursa indicată.
Pe 24 februarie 2022, Rusia a lansat o agresiune nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei, susţinând că efectuează o ''operaţiune militară specială de denazificare'' în ţara vecină şi de protejare a comunităţii rusofone, potrivit sursei precizate.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.01.2024, 12:24)
Daca se poate extinde sigur cresc preturile la imobilare si actiunile la bursa.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.01.2024, 12:27)
Marele cistig oferit de catre Putin Germaniei este chiar posibilitatea ca Germania sa se poata inarma, practic de la zero, cu echipamente militare performat dovedite in razboi .Nimeni nu ar fi crezut ca Germaniei ii va fi oferita vreodata aceasta sansa uriasa .Rezultatele le vom vedea curind .Toate declaratiile trebuiesc citite in aceasta cheie .Acum Germania si Japonia se pot inarma .Poate puteti pricepe ce inseamna asta .Planul urias facut de catre UE prinde contur .Germania este in first position .
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.01.2024, 15:55)
Ție tare dor de cele 2 Razboaie Mondiale a nemților și vrei al 3-lea R. M.
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.01.2024, 10:58)
Germania clocoteste pentru ca populatia este gata sa iasa in strada....
"October 7, 2023 - Germany's far-right AfD party n ow polls higher than each of the three parties n ow governing Germany."
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.01.2024, 12:41)
Si uite asa vin comenzile pt complexul militar industrial, singurii beneficiari ai politicii WOKE de pretutindeni!
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.01.2024, 12:41)
Si pe cine trimite pe front? Pe migranti ca sa-i apere pe germani sau pe germani ca sa-I apere pe migranti?
4.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.01.2024, 12:53)
Ce avem noi aici? Deci vin "ilegal" in Europa sute de mii de barbati tineri, sanatosi, incorporabili, razboiul bate la usa....Cum ati ghicit?
4.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.01.2024, 13:29)
Chiar nu conteaza! Important e sa-i puna cu botul pe labe pe mujicii lacomi!
4.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.01.2024, 13:42)
E buna pensia nesimțită?
4.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.01.2024, 14:15)
N-am nici o legatura cu pensiile intr-adevar nesimtite! Dar daca mujicia se potoleste o sa fie bani de pensii decente pentru toti cei care muncesc! Dar de la tine din ruszia se vede diferit, bineinteles, ca de altfel toate lucrurile normale din lumea asta!
4.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.2)
(mesaj trimis de Ionut în data de 20.01.2024, 08:22)
Cu cine sa-i pui cu botul pe labe?cu trotinetistii sau cu transgenderii?
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.01.2024, 15:48)
Draft al Magnei Carta pentru Pace
Preambul:
Conștienți de nevoia imperativă de a institui o ordine globală bazată pe principii de pace, justiție și solidaritate între toți locuitorii acestei planete, noi, semnatarii acestei Declarații Universale a Păcii, reafirmăm solemn angajamentul nostru pentru crearea unei ere fundamentate pe cooperare și înțelegere reciprocă.
Articolul 1: Pace universală
Pacea este un bun universal al Omenirii. Toți locuitorii planetei, prezenți și viitori, toate structurile instituționale care le servesc interesele, statele inclusiv, au datoria fundamentală să o apere, să o dezvolte, să o facă cât mai rezilientă și să o promoveze prin toate mijloacele economice, politice, culturale, educaționale etc.
Articolul 2: Indivizibilitatea păcii
Pacea lumii este indivizibilă și aparține de drept, ca bun colectiv, Umanității. Prin adoptarea prezentei Declarații, semnatarii recunosc și consacră de drept faptul că niciun fel de condiții, împrejurări sau situații conflictuale, competiții, diferende religioase, culturale sau de altă natură, niciun fel de obiective economice, politice, ideologii etc. nu pot îndreptăți, sub nicio rezervă, recursul organizat instituțional la folosirea forței, a constrângerii, opresiunii, privarea cetățenilor de drepturile și libertățile lor fundamentale, dislocarea prin forță sau distrugerea comunităților umane, uciderea în masă și genocidul, distrugerea eco-sistemelor planetare sau locale, distrugerea sistematică a infrastructurilor sociale.
Articolul 3: Crima împotriva Umanității
Oricine pune la cale, pregătește, decide, pune în mișcare și conduce/coordonează orice acțiune care aduce o atingere, care creează o amenințare la adresa sau reprezintă o încălcare a Păcii, indiferent de natura ei și de amploarea pericolelor create, comite o crimă împotriva Umanității. Fapta este supusă sancțiunilor de drept.
Articolul 4: Apelabilitatea și Jurisdicția
De la intrarea în vigoare a prezentei Declarații, prevederile sale se bucură de privilegiul absolut al precăderii constituționale și vor deveni nemijlocit apelabile în instanțele desemnate legal să judece asupra acestei materii și a răspunderii juridice a făptuitorilor.
Adoptată la data de __________________, în ____________________________.Semnatari: [Lista semnatarilor]
6. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.01.2024, 15:53)
Criza actuală financiară derivă din circulația banilor amestecați cu datorii în sistemul financiar mondial, generând speculații și tranzacții artificiale. Propunerile de rezolvare includ interzicerea produselor speculative și a piețelor la termen, demantelarea unor sectoare financiare și adoptarea unor măsuri pentru finanțarea economiei reale. Se explorează scenarii precum integrarea asimetrică, politici malthusiene, destrămarea UE și federalismul. Soluția sugerată constă în crearea Statelor Unite ale Europei, cu un nou sistem bancar și suveranitate monetară pentru Banca Centrală Europeană și Magna carta a păcii.