Presă: Ministrul britanic de externe reiterează apelurile pentru încetarea focului, după discuţia cu Blinken privind Orientul Mijlociu

A.F.
Internaţional / 1 octombrie

Presă: Ministrul britanic de externe reiterează apelurile pentru încetarea focului, după discuţia cu Blinken privind Orientul Mijlociu

Ministrul britanic de externe, David Lammy, a repetat apelurile pentru o încetare imediată a focului, pe fondul rapoartelor privind o potenţială escaladare a conflictului israeliano-libanez, după ce a discutat luni la telefon cu secretarul de stat american Antony Blinken, transmite Reuters. Într-o declaraţie, guvernul a afirmat că a închiriat, de asemenea, un zbor pentru a ajuta la satisfacerea oricărei cereri suplimentare din partea cetăţenilor britanici şi a persoanelor aflate în întreţinerea acestora care doresc să părăsească ţara din Orientul Mijlociu.

"Amândoi am văzut rapoartele din mass-media cu privire la o nouă etapă pentru Israel în Liban" a declarat Lammy pentru Sky News, în contextul în care există tot mai multe indicii că Israelul este pe punctul de a trimite trupe terestre în Liban.

"Amândoi am fost de acord cu poziţia pe care am avut-o la ONU săptămâna trecută, şi anume că cea mai bună cale de urmat este o încetare imediată a focului şi revenirea la o soluţie politică." Un purtător de cuvânt al prim-ministrului Keir Starmer a îndemnat "toate părţile să dea dovadă de reţinere". Lammy a reiterat, de asemenea, sfatul guvernului ca cetăţenii britanici să părăsească Libanul.

"Am asigurat locuri pe zborurile comerciale care vor zbura mâine, astfel încât cetăţenii britanici să poată pleca. Îi îndemn să plece, deoarece situaţia de pe teren evoluează rapid", a spus el.

"Deşi vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a proteja cetăţenii britanici şi există planuri în acest sens, nu putem anticipa circumstanţele şi viteza cu care am putea face acest lucru dacă lucrurile vor escalada într-un mod major în următoarele ore şi zile."

Într-o declaraţie, guvernul a afirmat că a închiriat, de asemenea, un zbor pentru a ajuta la satisfacerea oricărei cereri suplimentare din partea cetăţenilor britanici şi a persoanelor aflate în întreţinerea acestora care doresc să părăsească ţara din Orientul Mijlociu. Acest zbor urmează să plece miercuri de pe Aeroportul Internaţional Beirut-Rafic Hariri.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9756
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4451
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2677
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9563
Gram de aur (XAU)Gram de aur378.7000

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb