Presă: Preşedintele Iohannis a discutat cu directorul AIEA despre siguranţa şi securitatea centralelor nucleare din Ucraina

R.S.
Politică / 9 aprilie

Presă: Preşedintele Iohannis a discutat cu directorul AIEA despre siguranţa şi securitatea centralelor nucleare din Ucraina

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, astăzi, la Palatul Cotroceni, pe directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, aflat în vizită oficială în România, cu care a discutat despre siguranţa şi securitatea centralelor nucleare din Ucraina, potrivit Agerpres.

În cadrul întrevederii, arată Administraţia Prezidenţială, Klaus Iohannis a evidenţiat rolul esenţial al AIEA în promovarea utilizării paşnice a energiei nucleare şi a aplicaţiilor acesteia. Preşedintele României a subliniat importanţa organizării primului Summit al Energiei Nucleare, desfăşurat recent la Bruxelles, precum şi necesitatea investiţiei în inovare tehnologică pentru dezvoltarea domeniului energiei nucleare. De asemenea, el a salutat eforturile directorului general al AIEA în vederea asigurării siguranţei şi securităţii facilităţilor nucleare şi radiologice şi a transmis asigurări că ţara noastră va continua susţinerea activităţilor agenţiei pe acest palier, relatează Agerpres.

Totodată, Klaus Iohannis s-a referit la programul energiei nucleare dezvoltat de România, în special la investiţiile de modernizare de la Centrala Nuclearo-Electrică Cernavodă şi la investiţiile în tehnologii moderne, precum cele în reactoare modulare mici (SMR), conform sursei citate.

La rândul său, Rafael Grossi a evidenţiat implicarea activă şi constantă a României în eforturile de consolidare a rolului AIEA în contextul actual de securitate. Totodată, el a subliniat cooperarea bilaterală excelentă în domeniul utilizării în condiţii de siguranţă a energiei nucleare, precizează Administraţia Prezidenţială, informează Agerpres.

Directorul general al AIEA a remarcat gradul avansat de dezvoltare al sectorului energiei nucleare în România, exemplificat prin investiţiile de la Centrala Cernavodă şi cele în reactoare modulare mici. Grossi a subliniat că acestea au un rol esenţial în asigurarea autonomiei energetice a ţării şi în reducerea costurilor pentru consumatori, precizează sursa citată.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Aștept ca Iohannis să-și termine mandatul pentru a răspunde în fața justiției pentru cele 7 case pe care le-a cumpărat cu bani a căror sursa nu poate fi justificată. El spune că,cu banii din meditații. Dacă e așa să dovedească cu impozite plătite la ANAF. Problema e că gura târgului spune că cele 7 case și le-a cumpărat cu bani proveniți din trafic de copii. Până se va clarifica această temă un lucru e cert : Iohannis, și Rareș Bogdan au transformat PNL în PSD 2, și și-au bătut joc de votul românilor. Din acest motiv le transmit celor doi și celor din PNL un sincer ,,HAI SICTIR".

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb