Presa: "România pledează pentru un termen clar, în 2024, pentru accederea în Schengen"

T.B.
Politică / 15 decembrie 2023

Presa: "România pledează pentru un termen clar, în 2024, pentru accederea în Schengen"

România pledează ca, dincolo de aderarea la Schengen cu frontierele aeriene, să existe un termen clar, cât mai apropiat în anul 2024, pentru accederea în spaţiul de liberă circulaţie cu frontierele terestre, cu un mecanism clar pentru trecerea de la accederea cu spaţiul aerian la cea cu spaţiul terestru, au declarat, vineri, pentru AGERPRES, surse politice, informează sursa citată.

În cursul zilei de joi, preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Bulgariei, Nikolai Denkov, s-au întâlnit cu cancelarul Austriei, Karl Nehammer, relatează agerpres. Întrevederea a avut loc la invitaţia preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în marja reuniunii Consiliului European, care are loc la Bruxelles, conform sursei menţionate.

Până în prezent, arată sursele citate, Austria a avansat doar propuneri privind frontierele aeriene, ba chiar "a regresat" în poziţia sa, nemaidorind să discute aderarea cu frontierele terestre în cursul anului viitor şi nici conexiunea între intrarea cu frontierele aeriene şi cea cu frontierele terestre, precizează sursa.

Gestul Austriei este considerat a fi "insuficient", motivaţia acestei ţări fiind aceea de a scăpa de cât mai mulţi migranţi de pe teritoriul său, aceasta fiind una dintre condiţiile puse pentru decizia de aderare cu spaţiul aerian, transmite agerpres.

Potrivit Comisiei Europene, nu poate fi deschis spaţiul aerian pentru Schengen, iar intrarea cu spaţiul terestru să fie lăsată incertă, relatează sursa. În acest context este "absolut necesară o secvenţialitate foarte bine stabilită" şi definită în înţelegerea între părţile implicate, potrivit agerpres.

Abordarea României, precizează sursele citate, este întemeiată pe convingerea preşedintelui Klaus Iohannis că trebuie sprijiniţi mai ales românii care, în număr foarte mare, vin sau pleacă în străinătate cu maşina şi care petrec foarte mult timp în trafic şi la graniţă, asemenea transportatorilor, conform sursei citate.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. sa ii spuna cineva austriei ca nu intra in pamant cu bogatia generata /actuala...

    sa ia exemplul italiei... daca se tot opune... atat. 

    cei din tai vor fi cei din urma si cei din urma vor fi cei din tai.... istoria a demonstrat. 

    s c c r e t 

    Facem și presiune ptr luarea banilor de la firmele austriece.

    Sa plătească și ei, sa vadă cum e.

    politruci din Olanda si Austria raspund doar la contollerul lui Putin

    ...

    Asa cum bine vedem Olanda ofera „DA” Bulgariei .Singura ramasa nehotarita este Austria .Sa faca bine si Austria sa mearga la o cafea aidoma lui Orban noneuropeanul atunci cind in JAI se va supune la vot intrarea Romaniei si Bulgariei in Schengen .recedentul a fost creat .Tot ce poate face Austria este sa accepte acum intrarea in Schengem naval si aerian si sa ofere o data fixa pentru intrarea in Sengen terestru .

    Pentru a lamuri . Asa cum CCR a decis punerea in valoare a obligatiei ca toate instituriile ce apartin Statului trebuie sa isi directioneze deciziile spre buna functionare tot asa si in UE toate Institutiile UE vor decide sa faca acelasi lucru ceea ce ofera Romaniei integrarea imediata in Schengen .Joc inchis .Austria si Ungaria nu se mai pot preleva de VETO.

    Transportul de marfa rutier e ce intereseaza mult Romania ,pentru ca se pierde mult timp si soferii romani sunt discriminati si hartuiti de granicerii austrieci ...si vad ca nici un politician roman nu protesteaza pentru asta . Romania se pare ca l plateste pe Hurezeanu si gasca lui ca sa promoveze politicile cancelarului Kramer : noua nu ne trebuie acesti migranti care sunt putatori recunoscuti de ...centuri explozive si anarhism radical.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb