PRESA STRĂINĂ DESPRE ÎMPUŞCAREA LUI ARTHUR: Cu suficienţi bani poţi cumpăra chiar şi cel mai mare urs brun din Europa

J.P.
Internaţional / 6 mai 2021

Cu suficienţi bani poţi cumpăra chiar şi cel mai mare urs brun din Europa

În timp ce premierul României se îndoieşte că ursul brun împuşcat de prinţul de Liechtenstein ar fi fost cel mai mare din Europa, presa de limba germană vuieşte în urma ştirii. "Cu bani poţi cumpăra orice - şi cu suficienţi bani poţi cumpăra chiar şi cel mai mare urs brun din Europa. Se numea Arthur şi probabil că acum atârnă în salonul prinţului Emanuel von und zu Liechtenstein" scrie Blick.ch din Elveţia, citat de Hotnews.

Ştirea împuşcării lui Arthur a fost difuzată azi de presa austriacă, germană, elveţiană, de Euronews, ba chiar şi de radioul din Liechtenstein. Urşii bruni sunt ameninţaţi cu dispariţia şi, prin urmare, strict protejaţi în majoritatea Europei.

Tăcerea prinţului

Prinţul Emanuel trăieşte în Austria şi lucrează ca medic, pe lângă rolul său de prinţ. El administrează Riegersburg - un domeniu din Ştiria, deţinut de familie.Celebrul urs a fost împuşcat în timp ce prinţul vizita Carpaţii, în luna martie.

Potrivit organizaţiei ecologice româneşti, "Agent Green", ursul brun Arthur era "cel mai mare urs din Europa". Prinţul Emanuel însă tace şi nu vrea să dezvăluie cum a ajuns la permisiunea de împuşcare. "Personal, nu vreau să mă implic în niciun fel în discuţie", ar fi spus acesta presei.

"Kronenzeitung" din Austria scrie că Ministerul Mediului din România a lansat o anchetă. Potrivit ministerului, prinţul avea de fapt o autorizaţie, dar pentru un "urs problematic" mult mai mic. Acum, el este acuzat că l-a vizat pe Arthur, ca trofeu.

Potrivit publicaţiei de vânătoare, "Jagdreport", Arthur aduce foarte mult, şi anume 592,8 puncte dintre posibile 600 de "puncte de trofeu".

Vânătorii de trofee

Prinţul Emanuel nu este primul nobil care a vânat trofee, prin partidele sale de vânătoare: aşa s-a întâmplat cu regele spaniol Juan Carlos, care a vânat în mod repetat elefanţi în Botswana - în special în calitate de preşedinte onorific al WWF al Spaniei, ceea ce i-a adus monarhului un val mondial de indignare, în 2012.

Gabi Păun, biolog şi director general al organizaţiei române de mediu, Agent Green, condamnă vânătoarea de trofee: "Este la fel de condamnabilă ca şi comerţul cu fildeş", deoarece uciderea masculilor mari ar slăbi populaţia de urşi, lucru dovedit ştiinţific. Prin urmare, ecologistul solicită interzicerea totală a vânătorii de trofee, pentru străini.

Vânătorilor din Vest le place în mod deosebit să meargă în alte ţări, pentru a vâna. În fiecare an, mii de vânători din Germania, Austria, Elveţia, etc. călătoresc în străinătate pentru a vâna trofee. Ţările africane precum Tanzania, Namibia şi Africa de Sud sunt deosebit de populare, acolo vânătorii plătind şi 100.000 de franci elveţieni, după cum dezvăluie antreprenorul de safari, Stephan Stamm.

Sub titlul "Un prinţ în febra vânatorii", Spiegel.de scrie că "vânătoarea acestor animale este de fapt interzisă - ecologiştii vorbesc despre braconaj cu acoperire de stat".

În România, ONG-ul Agent Green a lansat campania cu semnături "STOP vânătorii de trofee", în care se arata că "ursul brun este o specie strict protejată de legislaţia UE şi de Convenţia de la Berna".

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. cu suficienţi bani poţi cumpăra pe oricine in Romania

    1. Adevărat. Nu mai ocrotim nimic în țara noastră și nici țară nu o să mai avem. Totul până la bani. Tot la bani se ajunge și după moarte.

      Lași lași,țară de lași. 

      SIGUR CA DA !!! DUPA CE-L CUMPERI , AL ''''' DECUPEZI '''''' !!! TOTUL E DE VANZARE , IN ROMANIA !!! NUMAI BANI , SA IASA !!!

      Analfabet mai esti, boss...

    asta este valabil in Romania , tara de fripturisti , si cu un presedinte precum johanis si PM un oligofren . in tari civilizate ar fi cazut guvernul cu presedinte cu tot , pentru ca este umilinta maxima ! pina acum aducea besinosul de tiriac toti trantorii din Europa la impuscat animale , acum s-a trecut la alt nivel .

    RUSINE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb