Presa: "Tesla depăşeşte BYD în eficienţa vânzărilor din China cu o strategie în timp real"

T.B.
Companii / 5 ianuarie

Presa: "Tesla depăşeşte BYD în eficienţa vânzărilor din China cu o strategie în timp real"

Strategia Tesla în China de gestionare în timp real şi agresivă a personalului său de vânzări îi conferă un avantaj asupra dealerilor care oferă mărcile BYD şi altele în cea mai mare piaţă auto din lume, conform a trei persoane cu cunoştinţe despre această problemă, informează reuters.

În trimestrul al patrulea, compania americană şi-a pierdut titlul de cel mai mare vânzător de vehicule electrice din lume în favoarea chinezului BYD, dar pe parcursul primelor zece luni ale anului 2023, ambele companii şi-au crescut cota de piaţă într-un segment chinez de vehicule electrice în încetinire şi foarte competitiv, potrivit sursei menţionate.

Tesla (TSLA.O) a vândut în medie peste 1.500 de vehicule electrice în fiecare dintre magazinele sale din China în primele zece luni ale anului 2023, în creştere faţă de 1.300 în 2022, conform datelor China Merchants Bank International (CMBI), precizează sursa citată.

În comparaţie, BYD a vândut sub 600 de maşini per magazin în aceeaşi perioadă din 2023, inclusiv vehicule hibride plug-in, similar cu performanţa din 2022, cu toate că în total a vândut mult mai multe vehicule electrice decât Tesla, având în vedere că modelele sale cele mai vândute costă jumătate şi are de 11 ori mai mulţi distribuitori locali, informează reuters.

"Tesla poate avea o capacitate de procesare mai mare per magazin, dar creşterea lor este limitată, mai ales în comparaţie cu BYD", a declarat Bill Russo, CEO al firmei de consultanţă cu sediul în Shanghai, Automobility, transmite sursa precizată.

Cota de piaţă a Tesla pe piaţa vehiculelor electrice din China a crescut la 12% în primele zece luni ale anului 2023, faţă de 10% în 2022, în timp ce cota de piaţă a BYD a urcat la 27%, de la 21% în aceeaşi perioadă, pe măsură ce rivalii săi de la nivelul de jos au întâmpinat dificultăţi, conform datelor de la Automobility şi Asociaţia Chineză a Autoturismelor de Pasageri, relatează sursa menţionată.

Performanţa solidă a vânzărilor Tesla în China, a doua sa piaţă ca mărime, reprezintă o notă pozitivă pentru producătorul de vehicule electrice (EV), în contextul îngrijorărilor legate de impactul dobânzilor ridicate asupra cumpărătorilor de maşini în alte pieţe cheie, precum SUA, ceea ce a determinat Tesla să încetinească planurile pentru construirea unei fabrici în Mexic, informează reuters.

Compania, cunoscută pentru modelul său de vânzări directe la nivel mondial, monitorizează cu atenţie cei 2.800 de angajaţi de vânzări în cele 314 de magazine din China pe o bază orară, potrivit sursei. Evaluarea evaluează cât de eficienţi şi eficace sunt aceştia în a convinge potenţialii consumatori să viziteze magazinele, să organizeze teste de conducere şi să plaseze comenzi, menţionează sursa citată. Această colectare în timp real a datelor, care nu a fost raportată anterior, informează strategia de stabilire a preţurilor a Tesla, permiţând companiei să influenţeze cererea pentru anumite versiuni de modele. Anul trecut, acest abordaj a condus la şapte creşteri de preţ şi trei reduceri în China, relatează sursa indicată. În plus, permite Tesla să facă planuri de producţie eficiente în funcţie de preţurile materiilor prime şi aprovizionare, transmite sursa.

Managementul personalului seamănă cu cel al gigantului chinez de livrări de mâncare Meituan (3690.HK), care urmăreşte cu atenţie timpul de livrare, conform unei surse. Se ştie că Tesla eliberează rapid vânzătorii percepuţi ca neimplicaţi în aceeaşi zi, potrivit reuters.

Pentru a-şi motiva personalul, Tesla oferă un salariu de bază mai mare decât competitorii săi EV şi permite celor mai buni performeri să câştige până la 30.000 de yuani ($4.203,56) pe lună, inclusiv bonusuri, atrăgând astfel angajaţi din industrii precum tutoriatul de limba engleză şi asigurările cunoscute pentru tactici agresive de vânzare, au declarat sursele, informează sursa precizată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb