Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a îndemnat joi la întărirea relaţiilor cu Emiratele Arabe Unite, în timpul unei vizite în această ţară din Golf, în plină dezbatere asupra eficacităţii sancţiunilor occidentale împotriva Rusiei, relatează Agerpres.
De la începutul războiului, ţările occidentale au reproşat statelor din Golf, în special Arabiei Saudite şi Emiratelor Arabe Unite, că au menţinut relaţii strânse cu Rusia, în pofida invaziei ruse asupra Ucrainei.
"Vom lucra în toate domeniile pentru a întări relaţiile dintre Emiratele Arabe Unite şi Uniunea Europeană", a declarat Ursula von der Leyen pe platforma X, fost Twitter, după întrevederea sa cu preşedintele Emiratelor, Mohammed bin Zayed, la Abu Dhabi.
Potrivit unui responsabil american în această ţară, vizitele reprezentanţilor UE, Regatului Unit şi SUA se înmulţesc în această săptămână, "pentru a discuta despre punerea efectivă în practică a sancţiunilor noastre, în strânsă coordonare cu partenerii noştri din Emirate".
La sfârşitul lui august, şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, şi-a exprimat dezamăgirea în faţa impactului mai slab decât se spera a numeroaselor sancţiuni economice occidentale împotriva Rusiei.
Potrivit observatorilor, Occidentul consideră Emiratele Arabe Unite ca făcând parte dintre ţările care şi-au reluat exporturile spre Rusia.
Abu Dhabi, care se numără printre cei mai importanţi exportatori de petrol din lume, întreţine bune relaţii cu Moscova.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 08.09.2023, 09:19)
Dar procurorii care cerceteaza marea coruptie de miliarde de euro,
in legatura ca cumpararea vaccinului Co-vid de Ursula von der Leyen,
de la sotiorul sau care lucra din intamplare chiar la Pfitzer Co.,
o lasa sa se plimbe liber ??!!
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 08.09.2023, 10:07)
Nu există mare corupție. Există Burghezie și Proletariat.
Burghezia acumulează capital prin exploatarea Proletariatului prin orice mijloace posibile. Ideal este ca acumularea să se facă "legal", adică furând cu legea în mână de la muncitor. Dar dacă așa nu este posibil, în rarele excepții când acest lucru nu se poate face, acumularea se realizează și altfel prin așa-zisele fapte de "corupție".
Ele însă nu sunt fapte de corupție în adevăratul sens al cuvântului, deoarece Burghezul nu-l corupe pe Politicianul care vezi Doamne înainte de corupere urmărea interesul votanților. Nu! Nici vorbă! Burghezul își exploatează investiția politică și își recuperează banii investiți în numirea acelui politician în funcție. Politicianul e unealta Burghezului, nicidecum reprezentantul publicului.
Căci în Capitalism politicienii, fără excepție, nu urmăresc interesele muncitorilor, ci exclusiv pe cele ale burghezilor. Singura excepție de la această regulă este oferirea unor mici concesii muncitorilor de către partidele capitaliste de stângă în momentele în care sistemul este în pericol de a fi destrămat.