Preşedinte suspendat şi cu "ajutorul" sportului

O.D.
Ziarul BURSA #Internaţional / 2 septembrie 2016

Preşedinte suspendat şi cu "ajutorul" sportului

Dilma Rousseff a fost destituită din funcţia de preşedinte al Braziliei pentru falsificarea conturilor publice, Michel Temer înlocuind-o deja în această funcţie. Noul preşedinte al ţării, Michel Temer, fost vicepreşedinte al Dilmei Rousseff, a depus jurământul în faţa Senatului şi va conduce Brazilia până la viitoarele alegeri legislative şi prezidenţiale de la sfârşitul lui 2018.

Tensiunile sociale din Brazilia au fost enorme în ultimii ani, la acest lucru contribuind din plin şi cheltuelile uriaşe efectuate pentru găzduirea a două evenimente sportive majore: Campionatul Mondial de Fotbal (2014) şi Jocurile Olimpice (2016). Brazilia a cheltuit 20.000.000.000 de dolari (stadioane plus infrastructură) pentru organizarea Campionatului Mondial de Fotbal din 2014, alte 6.000.000.000 fiind cheltuite pentru organizarea Jocurilor Olimpice. Începând cu 2013, zeci de milioane de brazilieni au demonstrat în stradă, cetăţenii fiind nemulţumiţi de sumele mari cheltuite pentru sport, de starea proastă a economiei şi de măsurile de austeritate impuse de guvern. În 2014, în Brazilia a izbucnit un imens scandal de corupţie în care e implicată compania petrolieră de stat Petrobras, condusă la un moment dat chiar de fostul preşedinte al statului. Aproximativ cincizeci de politicieni din cadrul coaliţiei care se afla atunci la guvernare au fost acuzaţi de spălare de bani şi luare de mită.

Dilma Rousseff, lidera Partidului Muncitorilor, a fost acuzată că a manipulat conturile publice pentru a fi realeasă în 2014 în funcţia de preşedinte al Braziliei. Rousseff ar fi determinat bănci de stat să suporte cheltuieli suplimentare neînscrise în buget în 2014 şi 2015. Ea ar fi "cosmetizat" în mod intenţionat conturile publice pentru a disimula amploarea deficitelor şi a favoriza realegerea sa în 2014, făcându-se vinovată de un "delict de responsabilitate", prevăzut în Constituţie. Dilma Rouseff a declarat că toţi predecesorii ei au recurs la această practică şi a denunţat o procedură "fără bază legală", care ar masca o "tentativă de lovitură de stat" instituţională. Potrivit Agerpres, Dilma Rousseff a lansat un atac dur împotriva Senatului brazilian: "Senatul a luat o decizie care intră în istoria marilor nedreptăţi. A comis o lovitură de stat parlamentară. Noua conducere va avea opoziţia cea mai hotărâtă la care se poate aştepta un guvern de pucişti". Din totalul de 81 de senatori, 61 au votat pentru destituirea primei femei ajunse în 2010 la conducerea Braziliei, iar 20 împotrivă. Dilma Rousseff, fostă membră a gherilei, închisă în timpul dictaturii (1964-1985), şi-a păstrat drepturile civile, după un alt vot, unde majoritatea necesară de două treimi nu a fost atinsă. Practic va putea candida în 2018 pentru un mandat de senator sau deputat, dar nu şi la preşedinţie, deoarece a fost aleasă deja pentru două mandate consecutive.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb