PREŞEDINTELE ALTEX Sporirea confortului în locuinţe schimbă tendinţele vînzărilor de electrocasnice

Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 16 august 2005

Aparatele de aer condiţionat nu mai sînt cumpărate atît din necesitatea imediată provocată de temperaturile excesive, cît mai ales ca urmare a unui plan de achiziţii pentru locuinţe, care vizează dotarea din start cu anumite echipamente care sporesc confortul, a declarat preşedintele Altex, Dan Ostahie, citat de Rompres.

Cu toate acestea, "în prezent, doar două procente din locuinţele din România sînt dotate cu aparate de aer condiţionat", a mai arătat Ostahie.

În perioada ianuarie-iulie 2005, Altex a înregistrat dublarea vîn-zărilor aparatelor de aer condiţionat, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. "Şi aparatele frigorifice au înregistrat o explozie a vînzărilor în ultima perioadă, pe măsură ce temperaturile au crescut, şi estimăm că, pînă la sfîrşitul anului, vînzările pe aceste segment în reţeaua Altex vor atinge aproape dublul celor din 2004", a mai precizat aces-ta. Anunţarea limitării creditului de consum nu s-a concretizat în creşteri spectaculoase, în această perioadă premergătoare aplicării măsurii, "la nivelul vînzărilor în rate resimţindu-se totuşi o uşoară tendinţă ascendentă", potrivit preşedintelui Altex. Nu în ultimul rînd, climatul economic stabil a participat la dezvoltarea companiei Altex, astfel încît, potrivit preşedintelui companiei, "avem premisele unui sfîrşit de an bun, cu vînzări de peste 333 de milioane de euro". Altex a încheiat primul semestru al anului 2005 cu vînzări de peste 137 de milioane de euro, cu TVA inclus, depăşind astfel vînzările înregistrate în 2003, cînd s-a dezvoltat puternic creditul de consum. După linia ascendentă a vînzărilor din primele patru luni ale anului 2005, în lunile mai şi iunie, acestea au înregistrat o uşoară scădere. "Nu în ultimul rînd, a doua jumătate a anului 2005 va aduce şi primele proiecte de tip greenfield, o premieră pentru România în sectorul nostru", a mai spus Dan Ostahie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb