Preşedintele ceh crede că Rusia va sfârşi prin a se retrage din Ucraina

M.C.
Internaţional / 27 decembrie 2022

Preşedintele ceh crede că Rusia va sfârşi prin a se retrage din Ucraina

Preşedintele Republicii Cehe, social-democratul Milos Zeman, şi-a exprimat ieri la Praga speranţa că în cele din urmă Rusia se va retrage din Ucraina, transmite EFE, potrivit Agerpres.

În ultimul său discurs televizat de Crăciun, şeful statului ceh a declarat că, ''mai devreme sau mai târziu, presiunea ţărilor libere va face ca Rusia să se retragă de pe teritoriul Ucrainei''.

Zeman, acuzat în trecut că este prorus, şi-a schimbat atitudinea după invazia rusă şi a susţinut pe deplin ajutorul acordat Ucrainei de Republica Cehă.

Aproape o jumătate de milion de refugiaţi din Ucraina trăiesc în prezent în Republica Cehă, una dintre ţările europene cele mai active în privinţa sprijinului militar şi economic acordat statului ucrainean.

Zeman a insistat că a pledat mereu pentru nevoia de a menţine relaţii economice corecte cu Rusia, mai ales datorită importanţei sectorului energetic.

Totuşi, ''acum securitatea este mai importantă decât interesele economice ale lumii şi ale Republicii Cehe'', a apreciat preşedintele aflat la sfârşit de mandat.

Republica Cehă, care în 1968 a fost victima unei invazii sovietice, organizează în zilele 13 şi 14 ianuarie 2023 alegeri prezidenţiale, la care se caută un succesor pentru Zeman, care a stat 10 ani la putere.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Vezi sa nu, mai fosila! In schimb, fii sigur ca cehii tai nu vor mai primi nici o iota de petrol si gaz ieftin ca pana acum cateva luni! De altfel, acestia avand cap, spre deosebire de elitele cehesti vandute, au iesit in numar foarte mare ca sa protesteze impotriva sanctiunilor impuse Rusiei!

    1. Lavrov o fi vreu tinerel? Sau Putin?

      Cei multi si prosti, ca si la rusi! 

      Probabil, te crezi vreun Alexandru Lapusneanu!

    "On October 18, Milos Vystrcil, who serves as president of the senate, published a report by Prague's Military University Hospital on Milos Zeman's health status. The report, signed the hospital director and the president's chief physician, General Miroslav Zavoral, leaves no doubt the head of state is currently unfit to serve."

    Politicienii cehi au vrut sa il demita pe Zeman din motive medicale, dupa ce acesta a fost in terapie intensiva in spital aproape o luna. L-au pastrat la putere cu conditia sa le indeplineasca toate dorintele. De aici si transformarea lui Zeman din feb 2022. 

    1. Era vorba de internarea lui Zeman din oct 2021.

    Cehia nu este o tara libera.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb