PREŞEDINTELE CHINEZ: "G20 ar trebui să-şi asume un rol de conducere în probleme majore"

Internaţional / 4 septembrie 2016

"G20 ar trebui să-şi asume un rol de conducere în probleme majore"

Actualizare 17:48 John Kerry: Rămân de soluţionat "chestiuni dificile" în negocierile cu Rusia privind Siria

Secretarul american de Stat, John Kerry, a declarat că în negocierile cu Rusia privind un acord de încetare a focului în Siria au fost soluţionate unele probleme tehnice, dar "încă rămân de rezolvat mai multe chestiuni dificile", relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Kerry a menţionat că "nu ne vom grăbi şi nu ne vom angaja faţă de ceva ce nu oferă o oportunitate legitimă de a fi un lucru bine făcut". El a confirmat continuarea negocierilor cu partea rusă mâine, a doua zi a summitului G20.

(M.I.)

-------

Actualizare 12:48

G20 ar trebui să-şi asume un rol de conducere în probleme majore, a afirmat astăzi preşedintele chinez Xi Jinping în cadrul ceremoniei de deschidere a summitului G20, în oraşul Hangzhou (estul Chinei), relatează agenţia Xinhua, citată de Agerpres.

G20 ar trebui să găsească o direcţie şi un curs pentru economia mondială însoţite de o viziune strategică, a declarat preşedintele Chinei.

Pentru a satisface cererea economiei mondiale, G20 ar trebui să treacă de la a face faţa crizei la guvernarea pe termen lung, a apreciat el.

Preşedintele Xi Jinping le-a cerut liderilor G20 să găsească remedii pentru ritmul lent al economiei mondiale şi să se angajeze pe o cale de creştere economică solidă, sustenabilă, echilibrată şi incluzivă.

Liderul celei de-a doua cea mai mare economie mondială, preşedintele Chinei a prezentat cinci propuneri pentru a susţine creşterea economică la nivel mondial.

În primul rând, a afirmat el, membri G20 ar trebui să consolideze coordonarea la nivelul politicilor macroeconomice, să promoveze în comun creşterea şi protejarea stabilităţii financiare. În al doilea rând, membri G20 membrii ar trebui să inoveze modele de creştere şi să exploreze noi motoare de creştere economică, a spus el.

În al treilea rând, membrii G20 ar trebui să amelioreze guvernanţa economică la nivel mondial. În al patrulea rând, membrii G20 ar trebui să construiască o economie mondială deschisă şi să continue să promoveze liberalizarea şi facilitarea comerţului şi a investiţiilor.

În cele din urmă, a adăugat preşedintele chinez, Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă ar trebui realizată pentru a promova dezvoltarea durabilă favorabilă incluziunii.

(M.I.)

--------

Actualizare 12:15 Cancelarul german şi preşedindele turc au avut o întrevedere "constructivă"

Cancelarul german Angela Merkel a avut o întrevedere cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan în cadrul căreia au discutat aspecte privind relaţiile bilaterale, înaintea începerii summitului G20 în China, fiind prima întrevedere a celor doi lideri de la tentativa de lovitură de stat din 15 iulie, a declarat astăzi un purtător de cuvânt al guvernului german, transmite Reuters.

Relaţiile deja tensionate dintre cele două ţări s-au deteriorat după tentativa de lovitură de stat din Turcia, când Ankara a criticat faptul că Berlinul nu a condamnat acest act suficient de rapid şi decisiv.

"(Merkel şi Erdogan) au discutat aspecte privind relaţiile germano-turce, continuarea aplicării acordului UE-Turcia privind migranţii şi preocupări legate de războiul civil din Siria", a declarat purtătorul de cuvânt, precizând că "discuţiile au fost constructive".

Purtătorul de cuvânt nu a menţionat dacă cei doi lideri au discutat despre refuzul Turciei de a permite unor parlamentari germani să viziteze trupele germane staţionate la baza aeriană de la Incirlik (sudul Turciei).

Turcia, nemulţumită de o rezoluţie adoptată de către parlamentul german în iunie care a recunoscut drept "genocid" masacrele comise în 1915 împotriva armenilor sub Imperiul Otoman, a refuzat accesul unor parlamentari germani la baza de la Incirlik, conform sursei citate.

(M.I.)

-------

G20-Donald Tusk: "Capacităţile de primire a refugiaţilor în Europa sunt «aproape de limitele lor»"

Capacităţile de primire a refugiaţilor în Europa sunt "aproape de limitele lor", a avertizat astăzi preşedintele Consiliului European Donald Tusk, care a cerut comunităţii internaţionale să intervină, transmite AFP.

"Capacităţile Europei pentru primirea de noi valuri de refugiaţi, fără a uita migranţii clandestini, sunt aproape de limitele lor", a dat asigurări Donald Tusk, în cursul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu ocazia summitului G20 de la Hangzhou, China, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb