Carantina de la Timişoara s-a transformat într-un scandal politic, potrivit Digi24. Raed Arafat, şeful DSU, a decis să prelungească măsura pentru trei zile. Propunerea de continuare cu o săptămână a carantinei nu avusese suficiente voturi pentru a fi adoptată în Consiliul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Edilul Dominic Fritz se abţinuse de la vot şi reclamase că DSP ar fi propus carantină pentru localităţi conduse de USR-PLUS şi PSD, dar nu şi pentru unele conduse de PNL, care aveau rate de infectare mai mari. Acum, după decizia de la Bucureşti, mai mulţi liberali acuză o intervenţie politică. Ieri, în Timişoara se înregistra o incidenţă de 8,19 cazuri de COVID la mia de locuitori, notează sursa citată.
"Domnul ministru nu înţelege, cum de obicei Bucureştiul nu înţelege Timişoara, cum n-a înţeles Timişoara nici în 1989, când ne-am revoltat împotriva comunismului. Nu înţelege nici acum, când se uită doar la cifre. Timişoara nu reprezintă numai cifre, reprezintă mai mult decât atât", a spus Alin Nica, luni dimineaţă la Digi24, după ce anterior ministrul de interne, Lucian Bode, a spus că nu-şi explică decizia CJSU de a nu mai prelungi carantina în oraş, deşi rata de infectare este în creştere.
"Ce am susţinut eu mereu e că această carantină este pur formală. N-o să aibă niciun fel de efect o carantină formală pentru că nu s-a schimbat nimic în viaţa noastră în urma acestei carantine. O hârtie nu ne fereşte de virus, iar oamenii nu mai au răbdare, înţelegere faţă de nişte autorităţi care sunt închistate într-o metodologie învechită care se poate preta la începutul pandemiei, dar nu după un de zile, când ar trebui să ne rafinăm instrumentele. Eu am dat câteva direcţii clare de acţiune în vederea stopării pandemiei. Nu ţine de Consiliul Judeţean să le implementeze, ţine de primărie, de prefectură şi de ministerele de resort, interne şi sănătate", a mai spus preşedintele CJ Timiş.
El a spus că este nevoie de accelerarea vaccinării, dând ca exemplu primul flux din ţară de vaccinare non stop, şi a acuzat că la Timiş vin mai puţine vaccinuri decât la Iaşi sau la Cluj.
Alin Nica a mai spus că "organele de ordine să nu mai stea la ieşirea din localităţi şi să facă o verificare formală a celor care intră şi ies, ci să meargă ţintit în locurile unde sunt sunt aglomerări de persoane. Nu neapărat să dea amenzi, ci să informeze şi să fie proactivi. Dacă oamenii nu se conformează, să dea amenzi", informează Digi24.
"Domnul Arafat, decât să se răzbune pe timişoreni, mai bine repara acele TIR-uri care stau de patru luni nefolosite din cauza lipsei căldurii", a completat preşedintele CJ Timiş.
El a mai arătat că "o carantină formală nu poate produce efecte decât marginal" şi a propus deschiderea unor centre de vaccinare drive-through, dar şi imunizarea la medicii da familie: "Ţine doar de voinţă şi de a lăsa cifrele statistice şi nereale; această rată de incidenţă în Timişoara este falsă, pentru că sunt mai mulţi oameni. Estimez cam o treime în plus faţă de statistici".
"Timişoara e un magnet pentru oameni din alte zone, care nu au buletin de Timişoara, ori aceia nu răspândesc virusul? Nu trebuie luaţi în considerare când stabilim acest indice? Cifrele sunt denaturate, să ne uităm dincolo de cifre şi să vedem oamenii din spate", a completat el.
Editor : G.C.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.03.2021, 13:05)
Sa intelegem ca la Tim.o puneti de o revolutie
2. Nu inteleg
(mesaj trimis de Coco în data de 22.03.2021, 15:57)
Baiatu, tu pe ce lume esti ?
Daca nu se declansa revolutia (sau cum s-o numi) si la Bucuresti , protestatarii de la Timisoara erau de mult oale si ulcele .