"Copiii ucraineni trebuie luaţi cu forţa din teritoriile ocupate pentru a avea un viitor"

PREŞEDINTELE COMISIEI PENTRU APĂRARE DIN DUMA DE STAT A RUSIEI:  "Copiii ucraineni trebuie luaţi cu forţa din teritoriile ocupate pentru a avea un viitor"

G.D.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 1 august 2022

Andrei Kartapolov, preşedintele Comisiei pentru Apărare din Duma de Stat a Rusiei, propune luarea cu forţa a copiilor ucraineni din teritoriile ocupate pentru a fi educaţi în Rusia, relatează Hotnews.

"Cu siguranţă acolo sunt numeroase probleme. Multe lucruri trebuie restabilite, reconstruite de la zero, dar cea mai mare problemă astăzi sunt oamenii", afirmă Kartapolov.

"De asemenea sunt copii. Iar copiii sunt tocmai categoria care a fost cea mai maltratată de gunoaiele banderiste naziste care pur şi simplu i-au spălat pe creier. Dacă vrem ca aceste teritorii să fie cu noi, ca ele să aibă un viitor ca parte a Federaţiei Ruse, nu ar trebui să ne concentrăm întâi pe veterani deşi toată lumea trece printr-o perioadă grea", continuă acesta.

Comentariile sale vin în contextul în care preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat guvernului de la Moscova să repare locuinţele şi infrastructurile în zonele ocupate din estul Ucrainei într-o nouă tentativă de a îmbunătăţi imaginea Kremlinului.

"Trebuie să ne ocupăm de copii. Poate chiar în şcolile noastre de cadeţi Suvovorov şi Nahimov, ar exista înrolări suplimentare şi i-am putea trimite pe aceşti copii acolo", spune Kartapolov, adăugând că copiii luaţi cu forţa din Ucraina ar putea fi trimişi gratuit şi la alte universităţi din Rusia.

El spune că aceştia "nu îşi pot plăti astăzi propria educaţie" dar că măsura trebuie luată "fiindcă atunci oamenii vor crede că suntem serioşi, că Rusia este aici pentru o perioadă îndelungată - pentru totdeauna", conchide preşedintele comisiei pentru Apărare din Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus.

Andrei Kartapolov a fost ales în parlamentul rus pe listele partidului Rusia Unită al preşedintelui Vladimir Putin. Anterior el a ocupat mai multe funcţii în cadrul ministerului rus al Apărării şi a ajuns până la gradul de general-colonel al forţelor armate ruse.

Comentariile lui Kartapolov vin după ce săptămâna trecută guvernul de la Moscova a pregătit un proiect de lege care ar permite de facto naţionalizarea locuinţelor ucrainenilor din teritoriile ocupate.

Proiectul redactat de ministerul rus al Construcţiilor va permite autorităţilor din "entităţile constitutive" ale Rusiei să ia în primire şi să utilizeze "spaţii rezidenţiale nerevendicate" pentru a le pune la dispoziţie celor aflaţi pe lista de aşteptare.

Justificarea oficială pentru proiectul legislativ este nevoia de a oferi locuinţe veteranilor de război, membrii familiilor veteranilor morţi, persoanelor cu dizabilităţi şi familiilor lor, celor afectaţi de accidente şi dezastre naturale şi altor categorii vulnerabile.

Însă acesta va permite declararea locuinţelor ucrainenilor ce au fugit din zona de ocupaţie ca fiind "nerevendicate" şi acordarea lor unor cetăţeni ai Rusiei dacă teritoriile vor fi anexate oficial de Moscova, care pregăteşte referendumuri în acest sens în toate regiunile pe care le-au ocupat.

ONU estimează că peste 12 milioane de ucraineni şi-au părăsit locuinţele după declanşarea războiului pe 24 februarie, o mare parte din aceştia provenind din teritoriile ocupate de forţele armate ruse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb