Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, urmărit penal pentru abuz în serviciu

G.F.
Politică / 7 noiembrie 2017

Maricel Popa (Sursa foto: Facebook)

Maricel Popa (Sursa foto: Facebook)

Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, este urmărit penal pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că, în perioada 2016-2017, a sistat în mod abuziv trei contracte de reabilitare a unor drumuri judeţene, anunţă procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) prin intermediul unui comunicat de presă.

În acelaşi dosar sunt cercetaţi penal şi fostul şef al Direcţiei Judeţene de Drumuri Iaşi, Daniel Achiţei, împreună cu administratorul S.C. Eky Sam S.R.L, Ion Echimov.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2016-2017 Maricel Popa, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, beneficiind de ajutorul lui Achiţei, a sistat în mod abuziv trei contracte care aveau ca obiect întreţinerea drumurilor judeţene. În contextul unui scandal mediatic creat în legătură cu lucrările de întreţinere la drumul judeţean 248 A (Iaşi -Voineşti - Ţibăneşti), Maricel Popa a stopat lucrările pe motiv că ar exista nereguli, fără ca această hotărâre să aibă la bază vreo expertiză tehnică.

În plus, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi a determinat excluderea unei societăţi din cadrul asocierilor de firme care câştigaseră două din contractele amintite şi înlocuirea acesteia cu una "agreată". Într-unul dintre cazuri, Maricel Popa a produs firmei un prejudiciu de 717.898 de lei. În celălalt caz, activitatea de dezăpezire a drumurilor judeţene pentru perioada 1 ianuarie - 15 martie 2017 i-a fost retrasă aceleiaşi firme şi preluată în mare parte de către SC Eky Sam SRL, căreia i-a fost creat un folos patrimonial necuvenit de 1.127.563 de lei, mai spun procurorii DNA.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb