Preşedintele Eurogrup se aşteaptă la un acord asupra programului de salvare al Greciei săptămâna viitoare

Cristina Radu
Internaţional / 9 iunie 2017

Jeroen Dijsselbloem (Sursa foto: Wikipedia)

Jeroen Dijsselbloem (Sursa foto: Wikipedia)

Preşedintele Eurogrup al miniştrilor de finanţe din zona euro, Jeroen Dijsselbloem, se aşteaptă la un acord referitor la programul de salvare al Greciei, la întâlnirea de pe 15 iunie de la Luxembourg, a declarat azi purtătorul său de cuvânt, conform Reuters.

Jeroen Dijsselbloem, care jocă un rol cheie în negocierile ţării, se aşteaptă la un acord bazat pe cea de-a doua revizuire a Greciei. Aceasta are o valoare de 86 de miliarde de euro şi va implica deblocarea de noi fonduri pentru Atena, care trebuie să îşi plătească datoriile până în iulie.

Şeful Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, urmează să participe săptămâna viitoare la întânirea zonei euro a miniştrilor de finanţe. Prezenţa sa este un indicator pentru faptul că neînţelegerile dintre Fondul Monetar Internaţional şi creditorii europeni ai Greciei se vor atenua, ca urmare a măsurilor de micşorare a datoriei suplimentare a Atenei, potrivit sursei.

Doi oficiali ai Uniunii Europene au declarat pentru Reuters că întâlnirea reprezentanţilor zonei euro de joi nu a condus la un progres semnificativ, problemele cheie fiind lăsate în mâinile minişrilor de finanţe pentru săptămâna viitoare.

Un oficial al Uniunii Europene care a partcipat la dezbateri a declarat: "Au fost utile mai multe clarificări la nivelul tehnic, dar subiectul rămâne să fie rezolvat de miniştri pe 15 iunie la Luxembourg".

Unii creditori ai zonei euro, conduşi de Germania, au legat plăţile noului ajutor financiar de participarea Fondului Monetar Internaţional la programul de salvare al Greciei. Acesta este legat la rândul său de noua reducere a datoriei ţării pentru a mări stabilitatea sa finaciară.

Vice-preşedintele Comisiei europene, Valdis Dombrovskis, a reiterat în cadrul apelurilor de deblocare de fonduri necesitatea evitării efectelor negative asupra economiei Greciei, slăbită după discuţiile prelungite referitoare la noile împrumuturi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb