PREŞEDINTELE EXECUTIV AL UDMR: "Premierul ori nu este informat, ori nu a înţeles nimic din propunerea Uniunii de a avea un dialog sincer cu românii pe tema autonomiei"

V.D.
Politică / 11 ianuarie 2018

Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook

Preşedinte executiv al UDMR, Porcsalmi Balint, a comentat, astăzi, declaraţia premierului Mihai Tudose potrivit căreia "toţi vor flutura lângă steag", dacă steagul secuiesc va flutura pe instituţiile din Ţinutul Secuiesc, şi a apreciat că este un mesaj "primitiv, caracteristic Evului Mediu". "Premierul ori nu este informat, ori nu a înţeles nimic din propunerea Uniunii de a avea un dialog sincer cu românii pe tema autonomiei", a spus Porcsalmi Balint care i-a solicitat prmierului să-şi retragă declaraţia.

Preşedinte executiv al UDMR, Porcsalmi Balint, a postat, astăzi, un mesaj pe Facebook în care apreciază că declaraţiile premieruluii Mihai Tudose referitoare la autonomia Ţinutului Secuiesc sunt "profund iresponsabile, nedemne pentru poziţia sa".

"Prin mesajul său primitiv, caracteristic Evului Mediu, primul ministru a jignit profund şi a ameninţat nevoalat comunitatea maghiară din Secuime. Domnia sa poate să fie sau să nu fie de acord cu o declaraţie politică sau cu un proiect politic, însă nu-i poate trimite la spânzurătoare pe cei cu care nu este de aceeaşi părere. Premierul ori nu este informat ori nu a înţeles nimic din propunerea Uniunii de a avea un dialog sincer cu românii pe tema autonomiei. Îi cerem premierului să-şi retragă imediat declaraţia şi să îşi ceară scuze public", se arată în mesaj.

Miercuri seară, la Realitatea TV, premierul Mihai Tudose a vorbit despre rezoluţia privind autonomia Ţinutului Secuiesc semnată la Cluj-Napoca de cele trei formaţiuni politice maghiare (UDMR, PPMT şi PCM), apreciind că "nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui".

"Am transmis că dacă steagul secuiesc va flutura pe instituţiile de acolo, toţi vor flutura lângă steag. Nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui", a declarat premierul.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Secuii nu sint maghiari!

    Nici limba pe care o vorbesc nu seamana cu maghiara. 

    Despre ce vorbim aici?

    Ce treaba are UDMR cu secuii? 

    1. Aduna cateva semnaturi in plus. Este greu de priceput?. 

    Daca presedintele executiv al UDMR, vorbeste de " un dialog sincer cu romanii " inseamna ca d-lui nu a inteles nimic din ce s-a scris in decursul vremurilor - de catre diversi autori ( inclusiv de maghiari, austrieci) si altii care sunt destul de numerosi ) despre sinceritatea conducatorilor maghiari in relatiile cu minoritatile existente pe teritoriul Transilvan) pe perioada imperului austro - ungar. De altfel, aceiasi "sinceritate" au avut-o si fata de alte minoritati precum Ceha, Slovaca , Croata si nu numai,in decursul vremurilor. Mesajul transmis de premierul Tudose este clar, cu referire la solicitarile "uniunii"iar caracterizare facuta ca fiind "primitiv, caracteristic Evului Mediu", este potrivita pentru solicitarea facuta de udmr,ppmt si pcm.; iar in ce priveste cerinta ca Premierul Romaniei "sa-si retraga imediat declaratia si sa isi ceara scuze public" suna mai mult ca o amenintare pe fondul obrazniciilor caracteristice conducatorilor solicitanti !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb