PREŞEDINTELE FONDATOR AL PNL ŞI LIDERUL TINERILOR LIBERALI CONSIDERĂ: Stolojan - ecoul fidel al lui Băsescu

Ziarul BURSA #Politică / 14 septembrie 2006

Preşedintele fondator al PNL, Radu Câmpeanu, şi liderul tinerilor liberali, Cristian Adomniţei, îl acuză pe consilierul prezidenţial Theodor Stolojan, prin intermediul unei scrisori deschise, dată ieri publicităţii, că, de mai bine de un an şi jumătate, prin faptele şi declaraţiile lui, acţionează "sistematic" împotriva formaţiunii care l-a propulsat în prim-planul societăţii româneşti.

"Niciodată nu ne-am fi putut imagina că un fost preşedinte al PNL, un om care a condus mai bine de doi ani destinele partidului nostru, poate face atât de mult rău liberalilor", se afirmă în scrisoare.

În opinia celor doi liberali, este "de neînţeles şi greu de acceptat" şi faptul că Stolojan a devenit "un simplu consilier prezidenţial", deşi a ocupat cel mai important post din PNL şi a candidat la Preşedinţia României.

"Mai grav, aţi devenit ecoul fidel al celui mai îndârjit critic al liberalilor, preşedintele Traian Băsescu, cu toate că v-aţi revendicat permanent calitatea de membru al PNL", sunt de părere semnatarii scrisorii, susţinând că Stolojan a criticat toate măsurile majore iniţiate de PNL şi de premierul Tăriceanu. Câmpeanu şi Adomniţei îl acuză, de asemenea, pe Theodor Stolojan că a folosit permanent mass-media pentru a ataca toate deciziile Delegaţiei Permanente PNL, inclusiv cele privind aplicarea în partid a reformei morale, unul din punctele centrale ale agendei politice liberale din campania electorală.

"În schimb, sunteţi avocatul înverşunat al organizării alegerilor anticipate şi al dispariţiei PNL prin fuziunea cu PD, într-un mare partid popular. Aceste idei nu apar însă nici printre promisiunile electorale, nici în programul de guvernare, şi nici măcar pe agenda populaţiei. Este drept că sunt subiectele preferate de atac la adresa liberalilor, exprimate de cel al cărui ecou aţi devenit" - afirmă cei doi parlamentari.

Ei consideră că Stolojan ar fi demonstrat că este un adevărat liberal dacă ar fi participat, în teritoriu, la campaniile electorale parţiale din ultimul an şi jumătate, promovând programele liberale privind reforma morală, dezvoltarea agriculturii, a sănătăţii şi a spaţiului rural, precum şi cel referitor la retragerea trupelor din Irak. Semnatarii scrisorii observă că Theodor Stolojan este preocupat de "aşa-zisa scădere a PNL în sondaje", dar omite să spună că acesta este "singurul partid care îşi asumă responsabilitatea guvernării", deci singura formaţiune pe care el o critică permanent în ceea ce priveşte iniţiativele politice şi guvernamentale. "Poate ar trebui să vă atragem atenţia că, în ciuda atacurilor dumneavoastră, ale partenerilor de alianţă şi ale opoziţiei, liberalii, care au obţinut 17,7 % în decembrie 2004, se menţin în jurul acestei limite chiar şi după un an şi jumătate de guvernare", se subliniază în textul citat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb