Preşedintele german îl critică pe fostul cancelar Gerhard Schröder pentru legăturile cu Rusia

G.D.
Internaţional / 12 iunie 2022

Preşedintele german îl critică pe fostul cancelar Gerhard Schröder pentru legăturile cu Rusia

Preşedintele german, Frank-Walter Steinmeier, l-a criticat pe fostul cancelar Gerhard Schröder pentru legăturile sale de afaceri cu Rusia, afirmând că multe lucruri făcute de acesta în mandatul de la conducerea executivului de la Berlin au fost eclipsate de comportamentul său ulterior, relatează astăzi dpa, conform Agerpres.

''Implicarea lui Gerhard Schröder în companii energetice ruse a ridicat semne de întrebare despre ţara noastră, în special din partea vecinilor noştri est-europeni'', a spus Steinmeier.

Actualul şef al statului german a lucrat îndeaproape cu Schröder în trecut, ambii fiind membri ai Partidului Social-Democrat (SPD). Steinmeier a fost şeful de cabinet a cancelariei conduse de Schröder în perioada 1999-2005.

''Am fost pe acelaşi drum împreună timp de 15 ani, dar de 17 ani îmi urmez propria cale politică, fără el. În această perioadă, Gerhard Schröder a luat decizii personale care ne-au separat'', a explicat Frank-Walter Steinmeier.

În ultimii ani, Gerhard Schröder a devenit ţinta criticilor în Germania pentru funcţiile sale deţinute în companii de stat ruse şi pentru relaţiile sale apropiate cu preşedintele rus Vladimir Putin.

La rândul său, Frank-Walter Steinmeier a fost criticat recent pentru politica sa faţă de Moscova în ultimele două decenii. În cele din urmă, el a recunoscut că a făcut unele greşeli cu privire la Vladimir Putin.

În urmă cu câteva săptămâni, Gerhard Schröder a demisionat din funcţia deţinută în consiliul de supraveghere al companiei ruse Rosneft şi a respins o nominalizare a sa în boardul grupului Gazprom.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Nasol...nu va mai dormi bine....

    pai datorita resurselor ieftine dni RU,D s-a dezvoltat fulminant si mai ales exporturilor in Ru,exporturi cu valoare adaugata mare!

    vom vedea D in recesiune cat de curand,piata RU nu are cu ce s-a o inlocuiasca,China ii va usui usor,usor ca va produce ea ce faceau nemtii in China,nu e o noutate furtul de tehnologie pt China! 

    motorul EU se va gripa,la fel si tiparnita de euroi,vremuri grele vin peste EU,ne-am permis un trai pe datorie mai bun decat ne tine plapuma si vor venii corectii dupa corectii! 

    la RO mai e si dezmat bugetar numer si valoric ,la fel la pensiile speciale,impozitarea progresiva va potoli un pic acest dezmat pe credit !

    agricultura se opreste la prod de cereale,fara sa mearga ca pe vremea lui Ceausecu la cresterea animale,abatorizare,preparate, stil holding,lasam pe nemti,unguri,pl sa faca verigile urmatoare si noi avem deficit pe alimente un miliar eur! 

    1. Totul se usuca in lume numai Rusia, China si prietenii lor vor prospera.

      cu ultima parte,ai dreptate!

      gazele si petrolul prin conducte nu au rival e ca pret,forta de munca in EU e scumpa,pierderea unei piete de export de 150 mil oameni,daramarea UA,la ce crezi ca poate duce?

      asiaticii care cumpara resurse rusesti la pret cu discont,crezi ca vor fi mai competitivi sau nu? 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb