Preşedintele Iohannis continuă consultările cu partidele

V.D.
Politică / 12 aprilie 2019

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis continuă astăzi, la Palatul Cotroceni, consultările cu partidele parlamentare pe tema situaţiei din justiţie.

Potrivit agendei, şeful statului ar urma să se consulte cu reprezentanţii PSD de la ora 11,00 şi cu cei ai ALDE de la ora 12,00.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că nu va participa la aceste consultări, dar că va fi desemnată o delegaţie din partea partidului. El a declarat joi seară că Partidul Social Democrat va fi reprezentat la Cotroceni de deputatul Eugen Nicolicea şi alte două persoane, care vor fi anunţate vineri dimineaţă, informează Agerpres.

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat că formaţiunea sa nu va onora invitaţia la consultări lansată de preşedintele Klaus Iohannis. Deputatul Varujan Vosganian, vicepreşedinte al ALDE, a declarat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că decizia formaţiunii sale de a nu participa la consultările de la Cotroceni reprezintă un avertisment pentru preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a declarat miercuri că i se pare "de-a dreptul ciudat" faptul că unele partide nu vor să participe la consultările pe tema justiţiei, precizând că este vorba de o ofertă la dialog.

"Faptul că unii nu vor să vină la discuţii cu preşedintele României mi se pare de-a dreptul ciudat. Nu oblig pe nimeni, e o ofertă. Să refuzi o ofertă la dialog e cel puţin ciudat", a spus Iohannis la Bruxelles.

Preşedintele a avut joi consultări cu reprezentanţii PNL, USR, PMP, UDMR şi cu cei ai Grupului minorităţilor naţionale. La finalul consultărilor, Iohannis a declarat că toţi cei care au participat la aceste discuţii au îmbrăţişat ideea organizării unui referendum.

"Toţi au îmbrăţişat ideea organizării unui referendum. (...) Toţi au fost de acord că oamenii trebuie încurajaţi să participe la referendum", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Şeful statului le-a trimis vinerea trecută o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament prin care i-a invitat la consultări pe tema situaţiei din justiţie joia şi vinerea aceasta, la Palatul Cotroceni. În scrisoare se preciza că fiecare delegaţie poate fi formată din maximum cinci persoane.

În martie, preşedintele Iohannis a anunţat referendumul pe tema situaţiei din justiţie iar pe 1 aprilie a solicitat Parlamentului o nouă consultare pentru lărgirea ariei de cuprindere a consultării naţionale care va avea loc pe 26 mai.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. DISPERATULE CE SE VEDE ÎN URMA TA DE 5ANI DE ZILE. 1TRADARE DA TARA. 2BATAIE DE JOC LA PENSIONARI. 3BATAIE DE JOC LA NEVINOVAȚI COPII. 4 CONCEDII ȘI SCHIURI PE BANI NOȘTRI PESTE TOT UNDE A VRUT MUȘCHI TAI. 5AI BLOCAT TARA PESTE TOT CU RĂUTATEA TA FASCISTA. 6CASE AI FURAT CU ACTE FALSE CA TINE. 7DE 2 ANI DE ZILE NU NUMEȘTI UN AMBASADOR AL ROMÂNIEI ÎN ISRAEL. 8NU AI PLĂTIT 1 LEU IMPOZIT PE MEDITAȚIILE CARE LE AI FĂCUT. 9NU VREI SA O NUMEȘTI PE DOAMNA FLOREA ȘEFA LA D. N. A. DE CE OARE. 10 DE CE NU L REVOCI PE TORȚIONAR UL LAZĂR DIN INTERES PENTRU TINE ȚI A CELE 17 DOSARE PENALE PE CARE LE AI TU PINA ȘI SPANCHIU DE BASESCU ȚI A SPUS EXISTA ANITEI PROBE CE MAI AȘTEPȚI. 11URASTI ROMANII ȘI ROMÂNIA. 12AI EXECUTAȚI EXECUȚI ORDINELE LUI ZBIRCITA DE MERKEL ȘI CRĂCĂNAT UL DE TIMMERMANS. 13DE TRAGEDIA DE LA COLECTIV INTENȚIONAT FĂCUTĂ PENTRU GUVERNUL MEU TE FACI CA NU ȘTII NIMIC ORI NOI ROMANI AM UITAT NU UITA MAI AI PUȚIN TIMP CU IMUNITATE. 14 ȘTII CEVA NU MAI IEȘI ÎN FATA ROMANILOR CA NE PROVOCI SCIRBA MAI BINE DUTE ȘI TE SPALA ÎN GURA CA MIROSI, AI STAT ÎN GENUNCHI LA TIMMERMANS ȘI AI BĂUT LAPTE. 15DATI DEMISIA ȘI PLEACĂ NU MAI CĂDEA SILA ROMANILOR CA ORICUM NU TE AM VRUT ȘI NU TE VREM NAZIST HITLERIST CARE ESTI

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb