PREŞEDINTELE IOHANNIS, IRONIC CU LIDERUL PSD: "Domnule Dragnea, vă rog eu frumos, învăţaţi-i şi pe ei!"

Andrei Stan
Politică / 5 ianuarie 2017

Klaus Iohannis, împreună cu miniştrii Cabinetului Grindeanu (Sursa foto: Presidency.ro)

Klaus Iohannis, împreună cu miniştrii Cabinetului Grindeanu (Sursa foto: Presidency.ro)



Actualizare 08:25 Dragnea: "Sunt deschis la dialog cu preşedintele Iohannis; o coabitare nu are un final fericit"

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri seara, că nu are de gând să reacţioneze la "provocările" lansate de preşedintele Iohannis în discursul ţinut la ceremonia de depunere a jurământului de către noul cabinet, el adăugând că este deschis dialogului cu şeful statului şi că respinge concepul de coabitare pentru că acesta nu presupune un final fericit.

Liviu Dragnea a fost întrebat, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, dacă se poate construi o punte între el şi preşedintele ţării, dacă se poate realiza o coabitare.

Liderul PSD a spus, citat de Agerpres: "Eu nu suport acest termen, pentru că după părerea mea o coabitare nu are niciun final fericit. Eu, în fiecare zi şi cu orice ocazie mi-am exprimat dorinţa de dialog, numai că trebuie să înţelegem că e nevoie de două părţi, nu ajunge o singură parte".

El s-a referit şi la comentariile preşedintelui Iohannnis de la învestirea noului Guvern şi a spus că nu i-a fost uşor să nu reacţioneze.

Preşedintele PSD a subliniat: "În ceea ce priveşte atitudinea preşedintelui, eu nu pot să fac mai mult decât am făcut şi o să fac în continuare. Nu mi-a fost foarte uşor în seara asta să nu reacţionez. Nu am reacţionat şi nu am de gând să reacţionez, pentru că oamenii nu aşteaptă de la noi, nu ne-au votat să mergem la televizor sau la diverse ocazii şi să ne certăm. Aşteaptă să facem pentru ei lucruri bune, să aibă o viaţă mai bună. De la aceasta n-o să mă abat, indiferent de provocări".

Liviu Dragnea a mai spus că el şi PSD vor colabora "fără niciun fel de rezervă" pe proiecte cu preşedintele României şi că există câteva priorităţi referitoare la interesul naţional.

"Cel mai important lucru care trebuie definit rapid este de fapt: care sunt componentele interesului naţional, care este conceptul interesului naţional, care este interesul naţional al României. Noi am trimis oameni de la partid imediat cum s-a solicitat astă vară, chiar dacă nu aveam o relaţie bună, la acea echipă de la Cotroceni care să lucreze la proiectul de ţară. (...) În schimb, vreau să vă spun ceva. Noi nu putem să punem între paranteze activitatea Guvernului sau a Parlamentului, pentru că în fiecare zi în România trebuie să se întâmple ceva, oamenii vor să trăiască şi astăzi, vor să aibă bani şi haine şi astăzi, copiii au nevoie de cărţi şi de haine şi astăzi, românii au nevoie de medicamente, de educaţie. Nu putem să aşteptăm. În schimb, suntem deschişi la orice fel de colaborare. Chiar dacă astăzi în Parlament toţi colegii mei au fost foarte deschişi, au făcut invitaţii complete la dialog, răspunsul pe care l-am primit de la opoziţie este greu de repetat, este greu de caracterizat. Cu toate astea, noi mergem înainte", a adăugat Liviu Dragnea.

(S.A.)

----------

Preşedintele Klaus Iohannis i-a solicitat ieri, ironic, lui Liviu Dragnea să îi înveţe şi pe membrii noului cabinet programul de guvernare, precizând că "aflarăm de la televizor" că liderul PSD este "singurul care cunoaşte din scoarţă în scoarţă" acest program.

După ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de către membrii cabinetului Grindeanu, de la Palatul Cotroceni, şeful statului i-a transmis liderului PSD: "Domnule preşedinte Dragnea, aflarăm de la televizor că sunteţi singurul care cunoaşte programul de guvernare din scoarţă în scoarţă. Vă rog eu frumos, învăţaţi-i şi pe ei!".

La ceremonia de la Cotroceni au participat şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, precum şi preşedintele CCR, Valer Dorneanu, pe care şeful statului i-a numit "musafiri".

Membrii noului Guvern au depus ieri jurământul de învestitură, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis.

În discursul ţinut, şeful statului le-a transmis noilor miniştri: "Aveţi o misiune grea, aveţi de îndeplinit promisiuni complicate. Trebuie să livraţi ceea ce a fost promis în campania electorală. Aşa îmi imaginez că, după alegeri, trebuie să pornească un Guvern. Campania electorală nu este doar un circ mediatic, cu toate că şi asta este, ci în campania electorală s-au făcut promisiuni. De asta aţi fost votaţi, şi mă adresez aici celor care sunt parlamentari şi şefi în Parlament, şi asta trebuie să livreze Guvernul. Sper ca, într-o zi, să-mi explicaţi cum veţi face în aşa fel încât să vă încadraţi într-un deficit bugetar de 3%, să creşteţi salariile, să scădeţi impozitul, TVA-ul şi multe alte lucruri. Eu îmi doresc să faceţi aceste chestiuni.(...) Câteva lucruri, însă, cred că se aşteaptă de la dumneavoastră, cel puţin eu aştept aceste lucruri şi cred că sunt în asentimentul românilor cu aceste aşteptări. În primul rând, aştept să păstraţi clară, vizibilă şi declarată orientarea euroatlantică a României, asta însemnând să faceţi tot ce poate un Guvern, şi poate, să întăriţi poziţia României în cadrul NATO şi în cadrul Uniunii Europene. Eu aştept, şi mulţi aşteaptă, nu toţi, dar foarte mulţi aşteaptă, să faceţi tot ce se poate, şi se poate, să sprijiniţi o justiţie independentă în România. Asta înseamnă întărirea statului de drept. Aţi jurat că veţi face tot ce puteţi pentru o democraţie matură în România. O democraţie fără o justiţie independentă şi fără un stat de drept nu putem să ne imaginăm în Europa".

"Vă doresc tuturor mult succes pentru România!", a conchis preşedintele Iohannis.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. ar trebuie sa isi vada de ce are el de facut in curtea lui .. nu-i macar vreun carismatic sa ii stea bine cand spune replici din astea ironice .. frankestein intors cu cheita ..iese la ora fixa si recita poezia care i se vara in fata

    CURAJ + COMPETENȚĂ = SUCCES

    Tovarasu' Melescanu nu dati bine in poza.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb