Preşedintele Iohannis îşi lansează miercuri noua carte

A.L.
Politică / 15 aprilie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Preşedintele Klaus Iohannis îşi va lansa, miercuri, volumul "EU.RO. Un dialog deschis despre Europa", publicat de Curtea Veche Publishing, scrie News.ro.

Lansarea va avea loc de la ora 17.00, la Teatrul Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti, Sala Studio.

Cea de-a treia carte a preşedintelui Klaus Iohannis, "EU.RO - Un dialog deschis despre Europa", este un ghid ce prezintă sinteza istoriei Uniunii Europene, a instituţiilor care o definesc, a valorilor ei şi a principalelor provocări pe care le înfruntă în prezent. Volumul poate fi rezervat cu autograf pe curteaveche.ro în perioada 8-16 aprilie, la preţul de 59 de lei, mai informează News.ro.

"EU.RO. Un dialog deschis despre Europa" este o invitaţie la dezbatere, la analiză şi cunoaştere, astfel încât să le ofere cititorilor informaţii de care au nevoie pentru a deveni cetăţeni europeni implicaţi, alături de instrumente care să le contureze o poziţie articulată faţă de Uniune şi faţă de viitorul ei, scrie agenţia.

Cartea acoperă nevoia unui ghid structurat, echilibrat şi concis, care să răspundă într-o manieră accesibilă unui întreg spectru de întrebări şi care să abordeze de la cele mai simple noţiuni şi informaţii istorice despre proiectul comunitar, până la aspectele problematice, chiar nevralgice, pe care le implică în prezent punerea în act a idealurilor sale.

"Am încercat să prezint, într-o manieră accesibilă, principalele mecanisme, valori şi teme politice relevante pentru constructul european. Intenţia mea a fost aceea de a oferi unui cititor nespecialist explicaţii concise şi răspunsuri la întrebări esenţiale, dar sensibile, care preocupă un număr mare de cetăţeni şi care pot genera confuzii. Întrebările la care am încercat să ofer răspunsuri în această carte sunt foarte variate, iar ele încep de la legitimitatea noastră istorică de a aparţine spaţiului comunitar şi se încheie cu modul în care ne proiectăm prezenţa în Uniune, în viitoarea perioadă. De asemenea, ele au la bază convingerea că este de datoria politicienilor să informeze propriii cetăţeni despre modul de funcţionare al mecanismelor politice şi despre marile teme care solicită, astăzi, atenţia lumii întregi", afirmă Klaus Iohannis în introducerea cărţii, potrivit News.ro.

Klaus Iohannis a mai publicat volumele "Pas cu pas" şi "Primul pas", apărute tot la Curtea Veche.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. TRĂDĂTORULE DE TARA, POPONAR, NAZIST, ISTORIE, HITLERIST, CE FACI CU LAZĂR O TARA ÎNTREAGA AȘTEAPTĂ SA L REVOCI CIT MAI RAZI DE TARA ASTA BĂIATUL LUI MENGHELEV(DOCTORUL LUI HITLER).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb