Preşedintele Italiei dizolvă parlamentul, declanşând alegeri anticipate

F.D.
Internaţional / 21 iulie 2022

Preşedintele Italiei dizolvă parlamentul, declanşând alegeri anticipate

Preşedintele italian, Sergio Mattarella, a anunţat astăzi dizolvarea celor două camere parlamentare, Senatul şi Camera Deputaţilor, ceea ce va declanşa în mod automat alegeri anticipate în această toamnă în a treia economie din zona euro, transmite AFP, potrivit Agerpres.

"Situaţia politică a condus la această decizie", a afirmat preşedintele într-o declaraţie televizată, făcând referire la demisia prim-ministrului Mario Draghi, după ce acesta a pierdut sprijinul a trei partide importante din coaliţia sa - Mişcarea 5 Stele (M5S), Liga şi Forza Italia.

"Discuţia, votul şi modalităţile în care acest vot a fost exprimat ieri în Senat" au demonstrat absenţa "sprijinului parlamentar pentru guvern şi absenţa perspectivelor pentru a da naştere unei noi majorităţi", a explicat preşedintele italian.

"Această condiţie a făcut inevitabilă dizolvarea anticipată a parlamentului", care "este întotdeauna ultima opţiune", a adăugat el.

Media din Italia avansează trei posibile date pentru viitoarele alegeri: 18 septembrie, 25 septembrie sau 2 octombrie.

Favoritul clar al scrutinului este coaliţia zisă "de centru-dreapta", care reuneşte Forza Italia, partidul de dreapta al lui Silvio Berlusconi, şi extrema-dreaptă reprezentată de Liga lui Matteo Salvini şi de Fratelli d'Italia.

Fratelli d'Italia, partid post-fascist prezidat de Giorgia Meloni, conduce în intenţiile de vot, cu aproape 24%, urmat de Partidul Democrat (22%) şi de Liga (14%), conform unui sondaj realizat de institutul SWG pe 18 iulie. Forza Italia ar întruni 7,4% din voturi, iar M5S 11,2%.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. mai,si avea sustinerea lui ZELE!

    a fost la Kiev si degeaba! 

    1. Partidul care a provocat aceasta cadere a guvernului, raspunde la butoane, de la Russia!

      Bine face daca l-a dat jos pe tiranul Europei, Draghi, care a incalcat drepturile a milioane de italieni in pandemie.

    o sa vedeti toti actorasii crizei covid cazand unul cate unul ... si procesul doar se va accelera in perioada Nov 2022 - Apr 2023.

    oamenii VOR AFLA DIN PRESA OFICIALA ca au fost pacaliti cu "marea criza covid" si au fost furati de bani si speriati si tinuti in case aiurea si amendati ca dracu !  

    apoi sa va tineti de furia oamenilor in toata lumea!  

    intre timp dispar unul cate unul "capetele luminate" care au fost papusile celor din umbra in asa-zisa criza covid (in fapt o tentativa bolnava de preluare a Lumii in regim global-dictatorial de niste oameni foarte devianti care urasc ideea de democratie! )  

    OAMENII SIMPLI VOR CASTIGA SI VOR STRIVI IN PICIOARE ACESTI GANDACI DICTATORIALI DEVIANTI !  

    V-O GARANTEZ!  

    1. de asemenea oamenii VOR AFLA DIN PRESA OFICIALA ca au fost injectati cu produse experimentale , ca soarecii prosti de laborator, si risca de la infarct si avc pana la cancer.

      atunci sa te tii de furie populara!  

      tocmai de aceea in 20 de ani se injumatateste populatia globului ! scarnavia de bill gates poate sa joace de fericire, i se va indeplini visul eugenic de micsorare a populatiei lumii ... dar vai! ce pacat ca bogatia si civilizatia Lumii SE BAZEAZA TOCMAI PE OAMENI !!!!!!!!!!!!!! Un nou ev mediu intunecat va cuceri pamantul si un proces de iesire din civilizatia actuala va fi fost demarat... vai ucigasilor de oameni! Ei si copiii lor vor fi nu omorati , ci impinsi lent si dureros catre moarte , doar pentru a se chinui etern pe lumea cealalta!  

      Nu te juca cu zerourile. Stiri pe surse de la oculta au spus ca mor in 6 luni, apoi in 2 ani, acum trecem la 20 de ani? Mai punem un zero sa fim siguri ca n-apuca nimeni sa verifice predictia?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb