PREŞEDINTELE KLAUS IOHANNIS A TRANSMIS: "Piaţa de capital are potenţialul să fie motorul inteligent de creştere a ţării"

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 septembrie 2020

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Prin piaţa de capital se poate dezvolta capitalismul modern din zilele noastre şi tot piaţa de capital are potenţialul de a fi acel motor inteligent prin care ţara noastră poate să crească spectaculos, a transmis preşedintele Klaus Iohannis, în mesajul său citit de Cosmin Marinescu, consilier prezidenţial.

Iohannis subliniază: "Includerea României în rândul pieţelor emergente este un puternic semnal de încredere pentru investitori, un semnal de speranţă şi predictibilitate pentru întreprinzători, prin creşterea capacităţilor de finanţare. În plus, ascensiunea noastră în categoria pieţelor emergente are posibilitatea de a contribui la promovarea imaginii României ca destinaţie atractivă de business. Însă, pentru a-şi proba eficienţa, piaţa de capital trebuie puternic integrată şi asimilată în economia şi viaţa noastră socială. Prin piaţa de capital se poate dezvolta capitalismul modern din zilele noastre şi tot piaţa de capital are potenţialul de a fi acel motor inteligent prin care România poate creşte spectaculos. Depinde doar de noi să fructificăm această oportunitate deosebită şi să luăm măsurile necesare pentru a beneficia la maxim de toate avantajele nou create, context în care rolul Autorităţii de Supraveghere Financiare şi a Bursei de Valori Bucureşti sunt esenţiale".

Preşedintele a transmis că este imperativ necesar ca societatea să se ţină la distanţă de "capcanele populismului bugetar" în contextul în care situaţia finanţelor publice este foarte complicată.

"Am insistat continuu asupra nevoii de predictibilitate a legislaţiei şi a politicilor publice. Am văzut cu toţii, prin OUG 114, unde pot duce excesele, nepriceperea, dar şi reaua credinţă în materie de legiferare, dublate de ignorarea mecanismelor economiei de piaţă de către fostele guvernări. Dumneavoastră, reprezentanţii industriei financiare, înţelegeţi cel mai bine necesitatea ca România să se consolideze, în viitorul apropiat, pe calea responsabilităţii economice, prin politici care să refacă echilibrele macroeconomice, puternic destabilizate în ultimii ani. Situaţia finanţelor publice este foarte complicată, în condiţiile unui deficit bugetar estimat la 8,6% din PIB în anul curent", a mai precizat Iohannis în mesajul său.

În acest context, preşedintele a adresat, încă odată, un îndemn la responsabilitate în privinţa gestionării situaţiei bugetare.

"Este imperativ să ţinem la distanţă capcanele populismului bugetar, de care Parlamentul abundă în această perioadă, în ciuda oricăror evidenţe economice şi financiare. Trebuie să fim conştienţi că cea mai sigură soluţie împotriva populismului financiar este educaţia economică sănătoasă. Aceasta ghidează subtil, dar esenţial dezvoltarea naţiunilor", a afirmat şeful statului.

De asemenea, preşedintele a lansat mediului antreprenorial şi celui financiar-bancar provocarea unui efort comun de dezvoltare a educaţiei economice şi financiare, prin implicarea tuturor factorilor relevanţi, de la instituţiile de reglementare până la actorii din sistemul financiar şi universităţile de profil.

"Vă asigur că voi susţine activ un asemenea demers sau proiect de promovare a educaţiei economice", a conchis Klaus Iohannis.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Vino repede cu banii din meditații și chirii în piața de capital, altfel se gripează motorul inteligent! De la mic la mare, toți sunteți ipocriți,chiar și cotațiile de la închiderea BVB ne arată acest lucru!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb