Preşedintele Macron îşi reiterează angajamentul faţă de Zelenski de a-i oferi "orice ajutor necesar"

D.T.
Internaţional / 1 mai 2023

Preşedintele Macron îşi reiterează angajamentul faţă de Zelenski de a-i oferi "orice ajutor necesar"

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a reiterat în weekend angajamentul faţă de omologul său ucrainean Volodimir Zelenski de a oferi "orice ajutor necesar Ucrainei în vederea unei restabiliri a suveranităţii şi integrităţii teritoriului său", potrivit Palatului Élysee, informează News.ro.

În cursul acestei convorbiri telefonice, preşedintele francez a "prezentat situaţia coordonării europene în domeniul asistenţei militare, pentru a avea capacitatea de a răspunde nevoilor Ucrainei la timp", a anunţat ieri preşedinţia franceză, în contextul în care Kievul se declară pregătit de o contraofensivă în vederea recuceririi teritoriilor cucerite de către Rusia.

Această contraofensivă poate avea loc în următoarele săptămâni, cu ajutorul materialului militar din Occident, după ce frontul a rămas relativ stabil în cursul acestei ierni.

"Cei doi şefi de stat au evocat, de asemenea, viitoarele reuniuni internţaionale şi mijloacele prin care acestea pot contribui la consolidarea susţinerii internaţionale a Ucrainei, confirmarea perspectivei sale europene şi promovarea securităţii şi stabilităţii în Europa", anmunţă Palatul Élysee.

Preşedinţia franceză nu menţionează recenta convorbire la telefon a preşedintelui Volodimir Zelenski cu preşedintele chinez Xi Jinping, prima după declanşarea ostilităţilor de către Rusia, la 24 februarie 2022, o evoluţie diplomatică despre care Emmanuel Macron a spus că şi-o dorea.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Vrem PACE SI bunăstare,

    NU propaganda de razboi 

    Macron si-a dat foc la tara ca nu are bani de pensii, dar are bani de razboi , pt recuperarea teritoriilor, care hai sa fim seriosi ca erau republici separatiste si inainte de razboi(Donetc, lugansk si-au declarat independenta fata de ucraina in 2014 prin referendum, probavbil un pic masluit de ruzia dar oricum), acum Ucraina le vrea inapoi pe principiul "daca voi nu ma vreti ,eu va vreau".

    I-am sustinut pe ucrainieni cand rusii erau la kiev, dar acum nu mai sustin acest razboi. Sa recupereze ce? Niste oameni care nu ii vor? Pt ca acele teritorii sunt locuite in mare parte de pro rusi, un mic detaliu f. important. 

    Daca in timpul in car EU si SUA furnizeaza asistenta militara, finantare catre Ucraina regimul Zelenski trimite sabotori in Rusia, asta distruge credibilitatea aliatilor si tot esafodajul ideatic care sta in spatele ajutorarii Ucrainei. Pai Zelenski acuza de terorism si, simultan foloseste armamentul trimis pt actiuni tetoriste pe teritoriul Rusiei?! Toata mantra presedintelui Biden despre prevalenta legii si a ordinei e anihilata, si nici macar nu poti sa spui de un singur caz. E metoda si pune tarile vestice absolut in ofsaid!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb