Preşedintele Macron şi Ursula von der Leyen se întâlnesc astăzi pentru a pregăti vizita comună la Beijing

D.T.
Internaţional / 3 aprilie 2023

Sursa foto: Twitter.com/vonderleyen

Sursa foto: Twitter.com/vonderleyen

Preşedintele francez Emmanuel Macron va întreprinde o vizită în China între 5 şi 7 aprilie, a anunţat astăzi Ministerul de Externe de la Beijing, precizând că în acelaşi interval se va afla în China şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, conform Agerpres.

Preşedintele chinez Xi Jinping va avea discuţii cu omologul său francez pentru a trasa cursul relaţiilor bilaterale, a aprofunda cooperarea şi a face un schimb de opinii pe probleme majore, a indicat ministerul chinez.

Între timp, Comisia Europeană a informat că Ursula von der Leyen şi Emmanuel Macron vor avea un prânz de lucru astăzi, pentru a pregăti călătoria pe care o vor întreprinde în comun în China.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei, Eric Mamer, a scris pe Twitter că cei doi lideri europeni vor aborda subiecte precum războiul purtat de Rusia în Ucraina, sectorul energetic şi pregătirile pentru vizita în China, inclusiv întrevederea lor comună cu Xi Jinping, precizează sursa.

Înaintea deplasării sale la Beijing, preşedinta Comisiei Europene a cerut joi o realiniere a relaţiilor cu China.

"Definirea unei strategii europene faţă de China (...) trebuie să înceapă cu o evaluare sobră a relaţiilor noastre actuale şi a intenţiilor strategice ale Chinei", a afirmat ea, subliniind în acelaşi timp că lipsa contactelor cu Beijingul nu este "nici viabilă - şi nici în interesul Europei".

Von der Leyen s-a concentrat asupra riscurilor economice pentru UE şi asupra modului în care Europa ar trebui să le răspundă, şi a denunţat "politicile chineze de intimidare şi constrângere economică şi comercială".

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Fac pelerinaj la marea dictatura comunista China,prietenii lui Putin,

    in loc de SANCTIUNI ECONOMICE si INARMAREA Taiwanului,

    tradarea principiilor democratice occidentale !!!! 

    Ha, ha, ha,

    De mii de ani civilizatia chineza a dominat, intr-un fel sau altul lumea.  

    Aceste nulitati, admiratorul si lingaul de babe; covida, nemtoaica care nici nu poate fi macar lingvistic catalogata, pentru furtul de mii de .. din motive Covid, cred ca vor invinge varful civilizatiei milenare chineze. Ei cred ca pot invinge, ei necinstitii, coruptii, hotii, mizerabilii dreptatea, adevarul, corectitudinea, omenia, umanitatea?

    Acel om, XI, ca orice chinez, ar trebui sa-i trateze pe acesti raufacatori necinstiti, manipulatori cum merita. Cu indiferenta sfidatoare.  

    Satana sef ! Merge in China ? Interesant .

    1. SATANA NU MERGE, APELEAZA LA MANA-I DREAPTA!

    O sa-si armonizeze modul de actiune pentrua determina China sa opreasca toate demersurile ei pentru restabilirea pacii in in Ucraina. Interesul acestora este continuarea macelului de acolo, asa cum a fost si este vaccinarea covid.

    Europenii, mai ales romanii si bulgarii, ghioceii Europei, zeci de ani vor platii armamentele si munitiile contractate de UE in numele lor, indiferent daca vor ajunge in Ucraina, daca vor fi sau nu utile Ucrainei, dupa modelul "vaccinurilor" covid, pentru care platim si vom platii si in viitorii ani miliarde, vaccinuri care ne sunt "livrate", conform contractelor incheiate de UE, desi nu ne sunt utile si trebuiesc duse direct la distrugere.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5675
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3002
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9452
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.9593

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
prow.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb