PREŞEDINTELE, MEDALIAT PENTRU CIRCUL FĂCUT LA CENTENARUL SCRIITORILOR Băsescu către Vosganian: "Rămâi aici, te rog mult, şi poţi să nu te mai duci la Guvern"

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 25 aprilie 2008

Băsescu către Vosganian: "Rămâi aici, te rog mult, şi poţi să nu te mai duci la Guvern"

Bătălia politică dintre palatele Cotroceni şi Victoria a depăşit demult graniţele scenei politice. Pe de-o parte, miniştrii Cabinetului Tăriceanu, şi pe de alta preşedintele ţării, Traian Băsescu, nu ratează absolut niciun eveniment, fie el şi aniversar, de a se "înţepa" reciproc. Ieri, cu prilejul aniversării centenarului Uniunii Scriitorilor din România (USR), preşedintele Băsescu şi ministrul de Finanţe, Varujan Vosganian, au dat recital. Din ciclul "am văzut şi eu un armean bun", preşedinte Băsescu şi-a reluat seria atacurilor ironice, şi de aceas-tă dată, tot la adresa poetul-matematician Vosganian. În faţa audienţei, preşedintele şi-a început discursul, bine pus la punct, rostind: "Este dificil, când vii dintr-o lume cu almanahe, cu succesuri, cu scheleţi, e greu să vorbeşti scriitorilor. O să încerc să vă vorbesc corect, să nu îi reprezint pe cei care vorbesc aşa". Medaliat de preşedinte USR, Nicolae Manolescu, liderul de Cotroceni, pus pe glume, şi-a găsit partenerul de şotii în persoana poetului Vosganian.

Totul a pornit de la decoraţia scriitorilor. "Pe o parte (n.n. a medaliei) este ce trebuie, pe cealaltă este clădirea asta, care stă, încă, în picioare", i-a spus Manolescu preşedintelui, făcând aluzie, se pare, la o promisiune a acestuia pentru un nou sediu al USR.

Abil, preşedintele a replicat că cererea pentru un nou sediu a venit prea târziu, întrucât el nu mai este primar. "Dar domnul Videanu este un demn succesor al dumneavoastră", a continuat Manolescu, la care Băsescu i-a răspuns: "Este, dar are şi el priorităţile lui". Băsescu a întrebat, ironic, dacă nu cumva Uniunea are o medalie aniversară şi pentru Vosganian. Manolescu i-a făcut pe plac şi i-a răspuns: "Nu ştiu dacă ştiţi, dar el este scriitor". În timp ce liderul de la Cotroceni se pregătea să părăsească centenarul scriitorilor, ministrul Vosganian s-a oferit, plin de curtoazie, să-l conducă. Spre amuzamentul audienţei, Băsescu i-a spus poetului Vosganian că se află la locul potrivit (n.n sediul USR): "Nu, nu, nu, rămâi aici, te rog mult, şi poţi să nu te mai duci la Guvern", i-a spus preşedintele spre deliciul audienţei. Vosganian i-a replicat preşedintelui "că este loc pentru toată lumea". Cei doi şi-au strâns mână la final; ministrul a rămas unde i-a recomandat preşedintele, iar Băsescu şi-a văzut de drum.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb