Preşedintele "Olympus" a demisionat

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 octombrie 2011

O comisie independentă va investiga achiziţiile efectuate de "Olympus".

O comisie independentă va investiga achiziţiile efectuate de "Olympus".

Preşedintele companiei japoneze "Olympus" Corp., Tsuyoshi Kikukawa, a demisionat ieri, după ce valoarea de piaţă a producătorul de electronice a scăzut cu peste 50% în două săptămâni, în urma scandalului în care este implicată societatea.

Shuichi Takayama, şeful diviziei neprofitabile de aparate foto, l-a înlocuit pe Kikukawa, potrivit anunţului făcut de companie. Kikukawa va rămâne director în cadrul "Olympus".

Amintim că Biroul Federal de Investigaţii din SUA (FBI) anchetea-ză scandalul care priveşte compania "Olympus", suspectată că a făcut plăţi excesive către o firmă de consultanţă la momentul achiziţiei unei societăţi britanice, în 2008. State Unite sunt implicate în acest caz prin "Axes America" şi "Axam Invest-ments", care au beneficiat de 687 milioane de dolari, comisioane pentru consultanţă în achiziţia "Gyrus Group" Plc din Marea Britanie de către "Olympus", pentru 2,2 miliarde dolari.

Demisia lui Kikukawa după aproa-pe 50 de ani în fruntea companiei vine după înlăturarea, în urmă cu 12 zile, a fostului preşedinte Michael C. Woodford.

În 14 octombrie, "Olympus" anunţa demiterea britanicului Michael Woodford din funcţia de preşedinte, la doar şase luni de la numire. Compania informa, atunci, că Woodford a fost destituit în urma divergenţelor care au apărut între el şi ceilalţi membri ai board-ului cu privire la managementul şi strategia companiei. Astfel a fost desemnat în fruntea societăţii preşedintele consiliului de administraţie, Tsuyoshi Kikukawa.

"Îmi cer scuze pentru că am generat temeri legate de declinul acţiunilor care a avut la bază înlocuirea fos-tului preşedinte", a spus Kikukawa, adăugând: "Nu a existat corupţie în achiziţiile făcute de companie".

"Olympus" a promis să înfiinţeze o comisie independentă care să inves-tigheze achiziţiile după ce trei dintre acţionarii majoritari ai companiei au cerut explicaţii cu privire la comisioanele plătite pentru preluarea "Gyrus Group". Potrivit unor surse citate de presa internaţională, comisioanele nu depăşesc 1 - 5% din preţul unei tranzacţii de preluare.

Fostul preşedinte al "Olympus", Michael Woodford, declară că a fost demis pentru cele 687 de milioane de dolari, comisioane plătite pentru achiziţia "Gyrus", în 2008. În opinia sa, întregul board al companiei "este toxic" şi trebuie înlocuit.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb