PREŞEDINTELE PSD BUZĂU: "Dacă-mi rezolv problema cu justiţia, nu-mi va sta nimeni în cale la şefia PSD Buzău"

Alexandru Costea
Politică / 30 mai 2015

sursa foto: psdbuzau.ro

sursa foto: psdbuzau.ro

Preşedintele PSD Buzău, Constantin Boşcodeală, condamnat la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu, decizia nefiind însă definitivă, spune că, dacă îşi va rezolva problema cu justiţia, nu îi va sta "nimeni în cale" la alegerile pentru funcţia de şef al filialei, programate în toamnă, transmit surse din presă.

"Eu sunt nevoit să fac un pas înapoi pentru că s-au ivit problemele cu justiţia pe care le ştiţi, însă vreau să vă anunţ că, dacă-mi voi rezolva problema până în toamnă, nu-mi va sta nimeni în cale pentru funcţia de preşedinte", a spus Boşcodeală.

Peste 200 de social-democraţi buzoieni s-au întrunit, astăzi, la Conferinţa Judeţeană Extraordinară, la care, printre altele, s-a votat acceptarea în structurile partidului a primarilor veniţi în urma ordonanţei care a permis temporar migrarea aleşilor locali.

De asemenea, s-a stabilit data alegerilor în organizaţie, precum şi formula de calcul care va stabili numărul de reprezentanţi la Conferinţa Judeţeană, atunci când va fi desemnat noul preşedinte al PSD Buzău.

În 10 februarie, Constantin Boşcodeală, primar al Buzăului şi preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Buzău, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul în care fusese trimis în judecată de DNA în iulie 2013, fiind acuzat că a acordat ilegal din bugetul local peste 1,6 milioane de lei către Fotbal Club Gloria Buzău, decizia Judecătoriei Braşov nefiind definitivă.

De altfel, Boşcodeală a făcut apel, care se judecă acum la Curtea de Apel Braşov.

De asemenea, în iunie 2014, Constantin Boşcodeală a fost trimis în judecată într-un nou dosar, în care este acuzat că a preluat nelegal un teren de 33 de hectare de la Staţiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău, în condiţiile în care primise un alt teren, prejudiciul fiind de peste 24 milioane de lei. Acest dosar este judecat de Tribunalul Dâmboviţa.

În ambele dosare, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra mai multor imobile, terenuri şi maşini ale primarului.

În februarie, imediat după decizia instanţei de a-l condamna la închisoare, Boşcodeală declara că îşi va delega atribuţiile de primar către cei doi viceprimari ai Buzăului, Sebastian Radu şi Fănică Bârlă, dar şi că va demisiona din funcţia de preşedinte al PSD Buzău.

Ulterior, el anunţa că rămâne la conducerea organizaţiei PSD Buzău, luând această decizie după o discuţie purtată cu liderul partidului, Victor Ponta.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Daca nu o rezolvi, te duci unde merita aproape intrega clasa politica. Cand se vorbeste de hoti, se face nedreptatea de a limita aria de definire la parlamentari, lasand in uitare hahalerele de la nivel local, atat de la putere cat si de la opozitie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb