Preşedintele "Societe Generale" vrea revizuirea normelor privind ajutoarele de stat acordate băncilor

Ziarul BURSA #Internaţional / 7 iulie 2016

Preşedintele "Societe Generale" vrea revizuirea normelor privind ajutoarele de stat acordate băncilor

Criza din sistemul bancar italian ar putea să se extindă în restul Europei, iar regulile care limitează ajutoarele de stat pentru instituţiile financiare ar trebui regândite, a declarat, ieri, preşedintele grupului bancar francez "Societe Generale", Lorenzo Bini Smaghi, care anterior a fost şi membru în bord-ul executiv al Băncii Centrale Europene (BCE), informează Bloomberg.

"Întreaga piaţă bancară este sub presiune. Am adoptat reguli pentru banii publici, aceste reguli trebuie analizate în contextul unei pieţe în care există potenţialul unei crize, pentru a decide dacă trebuie aplicate unele excepţii", a afirmat Lorenzo Bini Smaghi. Potrivit acestuia, piaţa bancară europeană riscă o criza sistemică, dacă guvernele nu vor accepta ideea că, în cazul unei crize, contribuabilii să susţină în ultima instanţă o bancă, conform Agerpres.

Separat însă, preşedintele Mecanismului European de Stabilitate, Klaus Regling, a declarat că este important ca, în pofida situaţiei dificile de pe piaţă, să fie protejate reglementările bancare introduse în ultimii ani. Regling a precizat că în prevederile actuale există multe soluţii care sunt la dispoziţia Italiei. "Guvernul italian poartă discuţii cu Comisia Europeană cu privire la modul în care cadrul general se aplică la aceste circumstanţe specifice. Sunt încrezător că va găsi o modalitate", a spus Klaus Regling.

În condiţiile în care băncile italiene au în portofolii credite neperformante în valoare de aproximativ 360 de miliarde de euro, guvernul de la Roma a discutat cu autorităţile de reglementare soluţii pentru sprijinirea instituţiilor financiare, pe fondul scăderii acţiunilor în urma referendumului la care britanicii au votat pentru ieşirea din UE.

Potrivit unei surse din apropierea discuţiilor, guvernul italian va invoca o prevedere comunitară care permite acordarea temporară de ajutoare de stat, dacă testele de stres vor identifica un deficit de capital la "Banca Monte dei Paschi di Siena" SpA.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Contribuabili sa sustina o banca, bail out, bail in.

    Bancile sunt iar cu mana intinsa catre stat!ar trebui lasate sa falimenteze

    1. Corect, ar trebui lasate. Dar, in acelasi timp, ia nu te mai lega tu de activele lor, nu mai da tu legi neconstitutionale precum ldp sau cea a conversiei. Lasa-le sa isi faca afacerea si lasa-le si sa intre in faliment.

      Comunisti insalubri ce sunteti. 

      Nu a variat 2 %la nici o banca actiunile dupa dip in vigoare. Doar gargara.

      BT, pret actiune 20 mai, 2.3, pret azi 2.08, scadere 10%

       

      BCR, scadere de la 106 pe 23 mai, la 85 azi. 

      Gargara faci tu cu toate orificiile gandirii tale. 

      Vezi inainte de Brexit cum au baltit.

      E relevant si Brd.

      Bcr care e cotat ca Erste daca vezi ce crestere accelerata a avut e normal ca a scazut pana aici. Cred ca mai e loc de scadere pana la 30 si stabilizare pe la 40-50 cam unde ii este locul. 

      ce naiba va intereseaza prostiile astea? volumul bcr este de 1300 de actiuni? si in talcioc vinzi valori mai mari. discuta de burse adevarate nu mizerii

      Haha

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb