PREŞEDINTELE TRAIAN BĂSESCU Avem o problemă majoră de credibilitate legată de achiziţiile publice

Ziarul BURSA #Politică / 9 noiembrie 2005

Tara noastră nu va beneficia de fonduri structurale, în lipsa unei legi a achiziţiilor publice care să corespundă standardelor europene, a declarat ieri preşedintele Traian Băsescu. În opinia şefului statului, este inexplicabil că, deşi atenţionaţi, cei responsabili nu au acţionat pînă în prezent ca această lege să fie trimisă la Parlament. Traian Băsescu a afirmat că România are, în acest moment, o problemă majoră de credibilitate legată de achiziţiile publice, ca urmare "a celebrelor contracte din guvernarea trecută", iar apariţia unei noi legi este o necesitate vitală. n

"Încă din luna iunie am cerut guvernului să accelereze procesul de prezentare a unui proiect privind achiziţiile publice", a spus preşedintele.

Referitor la scrisoarea de avertizare transmisă de Comisia Europeană României, potrivit preşedintelui Băsescu, oficialii de la Bucureşti evaluaseră deja că sunt şapte capitole care vizează probleme ce trebuie rezolvate. Securizarea frontierelor şi combaterea corupţiei la nivel înalt sunt singurele elemente care ar putea activa anul viitor clauza de salvgardare în privinţa aderării la Uniunea Europeană. "Scrisoarea ne cere o luptă clară, netă împotriva corupţiei la nivel înalt. Lipsa de succese, după cum apreciază scrisoarea Comisiei Europene, este o ameninţare la viaţa internă a UE", a evidenţiat Traian Băsescu.

În ceea ce priveşte frontierele, şeful statului a spus că România trebuie să deruleze în timp util programul de securizare pentru că, după cum se arată în scrisoare, în lipsa acestuia se creează ameninţări de securitate la adresa cetăţenilor Uniunii Europene. El a reiterat faptul că încă din luna iunie a acestui an a cerut o schimbare masivă a şefilor de birouri şi secţii vamale, care "va trebui rapid făcută".

De asemenea, după cum a spus preşedintele, scrisoarea Comisiei Europene indică şi alte probleme, care nu ar putea, însă, activa clauza de salvgardare: creşterea capacităţii administrative a Agenţiei de plăţi de la Ministerul Agriculturii, politicile de dezvoltare regională, descentralizarea administraţiei publice locale, aplicarea corectă a legii restituirii proprietăţilor, precum şi a legii pentru persoanele cu handicap.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb