Preşedinţia: PNL şi PSD folosesc tema aeronavelor pentru atacuri politice nejustificate

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 24 iulie 2007

Administraţia Prezidenţială îşi exprimă nemulţumirea, printr-un comunicat remis, ieri, faţă de modul în care este folosită, de PNL şi PSD, tema achiziţionării de aeronave prezidenţiale. Administraţia Prezidenţială consideră, în comunicat, ca fiind "descalificant" modul în care lideri ai Partidului Naţional Liberal (PNL) au propus şi susţinut în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) conceptul de redotare a Companiei Romavia, pentru ca, ulterior, reprezentanţi ai aceluiaşi partid, dar şi ai Partidului Social Democrat (PSD), să folosească tema pentru atacuri politice nejustificate împotriva preşedintelui României, în condiţiile în care iniţiativa a aparţinut Guvernului. Administraţia Prezidenţială nu dispune de mijloace proprii de transport aerian, se menţionează în comunicat, şi, conform legii, responsabilitatea asigurării, contra cost, a transportului pre­şedintelui României revine Ministerului Apărării, prin Compania Romavia.

"Concepţia de redotare a Companiei ROMAVIA, subordonată Ministerului Apărării, a fost întocmită de compania respectivă şi avizată de Guvern, prin semnătura prim-ministrului Călin Popescu-Tăriceanu. Documentul a fost introdus pe ordinea de zi a şedinţei CSAT, din data de 28 iunie, la propunerea Ministerului Apărării", se arată în comunicat.

Administraţia Prezidenţială mai precizează că, în cadrul aceleiaşi şedinţe CSAT, planul de redotare a fost prezentat şi susţinut de ministrul apărării, Teodor Meleşcanu, şi de prim-minis­trul Călin Popescu-Tăriceanu. Comunicatul Administraţiei Prezidenţiale menţionează, de asemenea, că, în perioada 2005-2007, Romavia a efectuat 57 de zboruri speciale pentru Guvern şi 43 de zboruri pentru Administraţia Prezidenţială. Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat, sâmbătă, că intenţia Preşedinţiei de a achiziţiona aeronave prezidenţiale superdotate demonstrează că opoziţia preşedintelui Traian Băsescu faţă de promulgarea Legii pensiilor şi argumentele legate de prudenţă financiară reprezintă ""o crudă nepăsare"" din partea şefului statului ""faţă de milioanele de pensionari pe care i-a amăgit cu vorbe-n vânt în campanile electorale"".

Duminică, deputatul PNL George Scutaru a declarat că intenţia preşedintelui Traian Băsescu de a achiziţiona două aeronave extrem de scumpe îi dovedeşte din nou ""ipocrizia"", în contextul în care a blocat mărirea pensiilor timp de două săptămâni, sub pretextul că nu ar fi bani la buget. În replică, secretarul general al Partidului Democrat, Vasile Blaga, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că discuţiile create în jurul necesităţii achiziţionării a două aeronave de către ROMAVIA reprezintă ""un joc politicianist de doi lei, făcut tocmai de cei care au introdus în CSAT această notă"".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb