PREŞEDINŢIA ROMÂNĂ A CONSILIULUI UE: Întâlnire bilaterală între Rovana Plumb şi ministrul spaniol al Finanţelor

V.D.
Politică / 1 februarie 2019

Rovana Plumb

Rovana Plumb

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a avut o întâlnire bilaterală cu ministrul spaniol al Finanţelor, Maria Jesus Montero Cuadrado. Cei doi oficiali şi-au exprimat dorinţa intensificării colaborării la nivel politic, având în vedere interesele comune ale celor două ţări şi agenda politică a Uniunii, în egală măsură.

Rovana Plumb a prezentat perspectiva şi priorităţile Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene în ceea ce priveşte Politica de Coeziune. A arătat, în acest sens, că obiectivul PRES RO este continuarea negocierilor într-un ritm dinamic, în vederea iniţierii trialogului cu Parlamentul European, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei noastre.

Ministrul român a punctat că o preocupare majoră pentru PRES RO o reprezintă evitarea întârzierilor generate de un eventual acord tardiv la nivel european. De aceea, a subliniat că o adoptare la timp a proiectelor de regulamente va putea asigura o fluidizare a procesului de programare a viitorilor bani europeni dar şi o mai mare flexibilitate.

La întrevederea ce a avut loc la Madrid cei doi miniştri au subliniat faptul că atât Spania, cât şi România au ca obiectiv comun asigurarea unor premise pentru o politica de coeziune mai flexibilă şi, prin urmare, mai capabilă să răspundă nevoilor punctuale de dezvoltare dar şi diversităţii regionale a Uniunii. Din acest punct de vedere, a arătat importanţa susţinerii finanţării din Fondul de Dezvoltare Regională a unor sectoare care asigură dezvoltarea durabilă a Uniunii, precum turismul sau patrimoniul cultural european.

Ministrul român al Fondurilor Europene a iniţiat o serie de întâlniri bilaterale cu miniştri din Statele Membre ale UE, în vederea obţinerii de sprijin pentru consolidarea Politicii de Coeziune, care gestionează fondurile de care ţările membre UE au nevoie pentru a susţine competitivitatea şi a recupera decalajele de dezvoltare la nivel regional.

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb