Preşedinţia şi SRI organizează o conferinţă sub egida Harvard Black Sea Security Program

F. A.
Comunicate de presă / 18 martie 2013

UPDATE 14:30: Valeriu Zgonea: "Regiunea Mării Negre constituie o temă de interes prioritar pentru politica noastră externă"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a susţinut o alocuţiune în cadrul panelului "Black Sea Area - A place where opportunities meet strategic policies" prin care a subliniat importanţa prioritară a Mării Negre pentru politica externă a ţării noastre, se precizează într-un comunicat de presă.

Valeriu Zgonea a declarat: "Zona Mării Negre are, în opinia mea, un mare potenţial de cooperare, atât între ţările din regiune, cât şi între această regiune şi alte ţări şi organizaţii internaţionale interesate. Desigur, întreaga regiune este caracterizată de o dinamică ridicată din punct de vedere demografic, economic şi social, care afectează sistemele de securitate socială, prezentând astfel provocări la care trebuie să răspundem adecvat. Prin urmare, trebuie să luăm în considerare interacţiunea dintre statele din regiunea Mării Negre şi parteneriatul lor cu organizaţiile internaţionale şi Uniunea Europeană, precum şi cu organizaţiile regionale şi sub-regionale, în vederea promovării politicilor comune şi aplicării principiilor democratice. Regiunea Mării Negre, în ansamblul ei, a constituit şi va constitui o temă de interes prioritar pe termen lung pentru politica noastră externă".

România este interesată de consolidarea şi aprofundarea cooperării cu toţi partenerii din regiunea extinsă a Mării Negre, în special în cadrul Sinergiei Mării Negre şi Parteneriatului Estic, ambele menite să stimuleze şi să consolideze cooperarea şi responsabilitatea regională, a mai spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

"Obiectivele strategice ale României sunt consolidarea stabilităţii democratice, accesul la prosperitate prin proiectele de cooperare regională dezvoltate şi cu partenerii din Uniunea Europeană, o abordare incluzivă pentru toţi partenerii de dialog şi cooperare din spaţiul estic, care să contribuie la conectarea proiectelor regionale ale UE. Succesul oricărui proiect care vizează regiunea Mării Negre nu poate fi imaginat fără manifestarea decisivă a voinţei politice a statelor membre ale Organizaţiei Cooperării Economice a Mării Negre şi a voinţei comune a cetăţenilor lor, exprimată prin reprezentanţii lor aleşi democratic", a apreciat Valeriu Zgonea.

---

Administraţia Prezidenţială alături de Serviciul Român de Informaţii (SRI) organizează, de astăzi până miercuri, conferinţa "15 years of commitment, success and way forward" sub egida Harvard Black Sea Security Program (Harvard BSSP) al Universităţii Harvard, informează un comunicat de presă emis de SRI.

"Harvard BSSP reprezintă un format ce propune stimularea dialogului şi a cooperării în scopul înţelegerii comune a provocărilor de securitate regionale. Programul reuneşte factori importanţi de decizie politică, militară, economică şi academică din Regiunea Extinsă a Mării Negre, Europa şi SUA", se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5521
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2944
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9517
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.9182

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb