Pretenţiile Holcim pun în pericol fuziunea cu Lafarge

P.B.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 17 martie 2015

Pretenţiile Holcim pun în pericol fuziunea cu Lafarge

Holcim: "Refuzăm fuziunea în condiţiile actuale"

Lafarge: "Suntem dispuşi să revizuim paritatea acţiunilor, dar nu acceptăm modificarea altor termeni"

Deşi părea că a intrat în linie dreaptă, fuziunea dintre giganţii cimentului Holcim şi Lafarge pare să nu mai fie atât de sigură, după ce reprezentanţii companiei elveţiene au anunţat că nu vor accepta termenii înţelegerii cu Lafarge, în condiţiile actuale.

Potrivit unui comunicat Holcim, boardul directorilor a ajuns la concluzia că acordul cu Lafarge nu poate să fie pus în practică în forma de acum şi a propus negocierea "de bună credinţă" a schimbului de acţiuni, precum şi aspectele referitoare la viitoarea conducere. Holcim susţine că Lafarge refuză să negocieze, cu excepţia subiectului legat de schimbul de acţiuni.

Contactaţi de ziarul Bursa, reprezentanţii Lafarge au declarat că sunt dispuşi să negocieze pe subiectul acţiunilor, fără să fie modificaţi alţi termeni din înţelegerea iniţială. Totodată, reprezentanţii biroului de presă Lafarge ne-au spus că, în acest moment, nu doresc să facă alte comentarii.

În schimb, reprezentanţii Holcim nu au răspuns solicitării ziarului Bursa până la închiderea ediţiei.

Într-un comunicat de presă, Lafarge a arătat: "Pe 15 martie 2015, am primit o scrisoare, prin care preşedintele boardului Holcim ne-a anunţat că nu va accepta termenii înţelegerii din 7 iulie 2014, dintre board-urile Lafarge şi Holcim, şi că vrea să schimbăm termenii financiari şi structura de conducere".

Holcim şi Lafarge au convenit în aprilie 2014 o fuziune prin schimb de acţiuni, care ar crea cel mai mare producător de ciment din lume, cu vânzări anuale de aproximativ 40 de miliarde de euro. În luna decembrie a anului trecut, Comisia Europeană a aprobat fuziunea, care urma să se încheie în prima jumătate a acestui an, însă obţinerea acordului instituţiei europene a depins de renunţarea la unele dintre activele deţinute de cei doi mari producători de ciment la nivel mondial. În aceste condiţii, în luna februarie, Holcim şi Lafarge au ajuns la un acord cu producătorul irlandez CRH, pentru ca acesta să cumpere cea mai mare parte dintre activele scoase la vânzare de cele două companii, inclusiv pe cele din ţara noastră, pentru 6,5 miliarde de euro.

Pe plan local, producătorul ar urma să preia activele companiei Lafarge, respectiv două fabrici de ciment, de la Medgidia şi Hoghiz, şi staţia de măcinare de la Târgu Jiu.

Costin Borc, directorul executiv al Lafarge România, a spus recent că angajaţii companiei vor rămâne în funcţie după preluarea activelor de către CRH. "Angajaţii vor rămâne după fuziune. Personalul, clienţii, furnizorii rămân pe loc. Nu se vor face disponibilizări, contractul colectiv de muncă este acelaşi şi va rămâne în vigoare", a precizat domnia sa.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Am ajuns in postura de a chibita cine sa ne exploateze calcarul si sa ne ia banii pentru cimentul pe care il inglobam in autostrazi. Ca sa instrainam toate fabricile de ciment, s-au introdus false criterii de mediu, false preturi la curent si utilitati si s-a stopat constructia de drumuri si obiective industriale. Acum cand au cimentul si otelul, putem sa imprumutam bani sa construim autostrazi pentru ca banii se intorc la Germania fara pericolul de a se finanta firme romanesti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb