Preţul cuprului, la cel mai ridicat nivel de după 2014, după ce un producător chinez a oprit activitatea

V.D.
Materii Prime / 28 decembrie 2017

Preţul cuprului, la cel mai ridicat nivel de după 2014, după ce un producător chinez a oprit activitatea

Cotaţia cuprului la bursa londoneză LME a atins, ieri, cea mai ridicată valoare de după 2014, după ce autorităţile chineze au ordonat celui mai mare producător local să înceteze activitatea pentru a diminua poluarea aerului, o decizie care a dat un nou impuls acestui metal care, în 2017, a fost influenţat, atât de optimismul cu privire la evoluţia cererii, cât şi de întreruperile de producţie la minele de cupru, transmite Bloomberg.

Ieri, în prima zi de reluare a tranzacţiilor după pauza de Crăciun, cotaţia cuprului la London Metal Exchange a crescut cu 1,2%, până la 7.210 dolari pe tonă. Este a noua zi consecutivă de majorare a cotaţiei la cupru, cea mai lungă perioadă de creştere fără întrerupere înregistrată după 2004, în condiţiile în care, în acest an, cuprul s-a apreciat cu 30% şi a devenit cel mai bun performer în rândul metalelor cotate la LME.

Recentul avans al preţului la cupru vine după apariţia unor informaţii potrivit cărora autorităţile chineze au ordonat companiei "Jiangxi Copper Co.", cel mai mare producător de cupru din China, să oprească producţia timp de cel puţin o săptămână pentru a putea fi efectuate noi măsurători asupra nivelului local de poluare a aerului, potrivit Agerpres.

La începutul acestei luni, şi rivalul "Tongling Nonferrous Metals Group" a fost nevoit să oprească producţia din aceleaşi motive.

Yang Kunhe, analist la "Pacific Securities Ltd", a declarat: "Acţiunile din sectorului cuprului sunt în creştere, pe măsură ce investitorii sunt optimişti cu privire la preţul cuprului, pe fondul îmbunătăţirii perspectivelor privind cererea în SUA şi Europa. Reducerile de producţie sunt temporare. Oprirea producţiei timp de o săptămână nu va fi o problemă majoră pentru Jiangxi Copper. În plus, topitoriile îşi pot ajuta producţia prin devansarea lucrărilor anuale de mentenanţă".

Pe ansamblul anului 2017, aprecierea cuprului a fost susţinută de întreruperile de aprovizionare apărute într-un moment în care perspectivele privind consumul mondial s-au îmbunătăţit, iar investitorii şi companiile miniere analizează noi posibili utilizatori, precum vehiculele electrice. Cel mai mare producător mondial de cupru, grupul "Codelco" din Chile, estimează că preţul tonei de cupru va testa pragul de 10.000 de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb