Preţul petrolului are cea mai slabă evoluţie de început de an din 2009

V. RIBANA
Ziarul BURSA #Internaţional / 15 ianuarie 2014

Preţul petrolului are cea mai slabă evoluţie de început de an din 2009

Cotaţia ţiţeiului american a pierdut 6,6% după 31 decembrie 2013

Cotaţia futures a petrolului american (West Texas Intermediate - WTI) are, la începutul anului curent, cea mai proastă evoluţie din 2009, pe fondul estimărilor care arată creşterea stocurilor de produse distilate din SUA. Datele oficiale în acest sens sunt programate să fie anunţate astăzi, iar analiştii anticipează că acestea au crescut pentru a treia săptămână consecutiv în intervalul 6-10 ianuarie, reflectând încetinirea consumului. Conform aşteptărilor, stocurile de produse distilate, care includ păcura şi motorina, au sporit cu 1,38 milioane de barili săptămâna trecută. Stocurile de benzină sunt estimate că au crescut cu 2,2 milioane de barili. În schimb, cele de petrol brut au scăzut, conform previziunilor, cu 1,15 milioane de barili.

Cotaţia petrolului WTI cu livrare în luna februarie a urcat cu 34 de cenţi (0,4%) ieri, la ora 09.14, la New York Mercantile Exchange, ajungând la 92,14 dolari/baril. De la începutul anului însă, preţul futures al petrolului WTI a pierdut 6,6% la New York. Preţul petrolului a scăzut, pe piaţa SUA, în opt din cele 11 zile de după 27 decembrie, când a depăşit 100 de dolari/baril. Conform datelor Bloomberg, volumul tranzacţiilor a fost, ieri, cu aproape 30% sub media ultimelor o sută de zile.

La ICE Futures Europe din Londra, preţul petrolului Brent cu livrare în februarie a scăzut cu 18 cenţi (0,2%), la 106,57 dolari barilul.

Analiştii "Deutsche Bank" AG estimează că, anul acesta, preţul petrolului american va fi, în medie, de 88,75 dolari /baril, iar cel al ţiţeiului Brent, de 97,50 dolari barilul. Considerând că piaţa este aprovizonată în exces, banca şi-a modificat în sens negativ previziunile. Anterior, "Deutsche Bank" anticipa un preţ mediu de 98,75 dolari/baril pentru ţiţeiul WTI, respectiv de 106,25 dolari/baril pentru petrolul Brent.

Totodată, analiştii "Landesbank Baden-Wuerttemberg" din Stuttgart, Germania, sunt de părere că, anul acesta, evoluţia cotaţiilor petroliere internaţionale va fi influenţată de situaţia livrărilor (producţiei).

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb