Preţul petrolului şi al păcurei - la nivelul minim al ultimelor cinci luni

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 septembrie 2006

Cotaţia ţiţeiului brut şi a păcurei a scăzut, în ultima zi a săptămânii trecute, până la nivelul minim al ultimelor cinci luni, pe fondul semnalelor potrivit cărora stocurile americane de combustibili vor fi suficiente, în condiţiile în care încetineşte creşterea celei mai mari economii a lumii, respectiv a celui mai mare consumator mondial de energie. "Peisajul geopolitic este mai liniştit decât era cu ceva vreme în urmă, astfel că nu există temei pentru o creştere a preţurilor", declară Michael Fitzpatrick, vicepreşedinte al departamentului de Management al Riscului din cadrul "Fimat USA", New York. Potrivit spuselor sale, există suficient ţiţei pe piaţa SUA, rafinăriile operează la capacităţi ridicate, iar creşterea economică încetineşte, ceea ce va face ca cererea de combustibili să scadă. În urmă cu zece zile, stocurile americane de petrol brut, păcură, motorină şi benzină se situau la un nivel superior mediei ultimilor cinci ani, potrivit cifrelor Departamentului american al Energiei. Acesteau au însumat 330,6 milioane de barili la începutul lunii septembrie.

Petrolul brut cu livrare în octombrie a avut un preţ de 66,25 dolari barilul vineri, la New York Mercantile Exchange, ceea ce înseamnă cu 1,07 dolari sau 1,6% mai puţin decât în ziua anterioară. Nivelul atins în ultima zi a săptămânii trecute este cel mai mic preţ de închidere a sesiunii bursiere atins după data de 4 aprilie. În intervalul 4-8 septembrie, cotaţia petrolului a pierdut 4,2 procente.

Păcura cu livrare în octombrie a fost tranzacţionată la 1,8432 dolari/galon, în scădere cu 4,44 cenţi ori 2,4%. Acest nivel este cel mai scâzut de după data de 28 martie.

Preţul benzinei cu livrare în octombrie s-a micşorat cu 3,19 cenţi sau 1,9%, ajungând la 1,6098 dolari/galon - cea mai scăzută cotaţie înregistrată din 28 februarie până la ora actuală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb