Preţul porumbului, la cel mai redus nivel din ultimii patru ani

A.V.
Ziarul BURSA #Materii Prime / 11 iulie 2014

Administraţia americană preconizează că agricultorii din SUA îşi vor majora cu 4,1% randamentele din culturile de porumb.

Administraţia americană preconizează că agricultorii din SUA îşi vor majora cu 4,1% randamentele din culturile de porumb.

Cotaţia materiei agricole a scăzut sub 4 dolari/buşel, pe piaţa din SUA

Preţul porumbului atingea circa 4 dolari/buşel ieri, pe piaţa americană, unde, săptămâna aceasta, a ajuns la cel mai redus nivel din ultimii patru ani, în baza aşteptărilor potrivit cărora recolta record din SUA - cel mai mare exportator mondial de profil - va alimenta livrările globale.

Cotaţia porumbului cu livrare în luna decembrie era ieri, la ora 07:31, la Chicago Board of Trade (CBOT), de 4,005 dolari/buşel (un buşel de porumb = 25,4 kilograme), după ce miercuri coborâse sub pragul de 4 dolari pentru prima oară după luna iulie 2010 (3,95 dolari buşelul). Preţul materiei agricole a scăzut timp de şapte zile la rând, pe piaţa americană.

Cotaţia porumbului a început să coboare luna aceasta în condiţiile în care agricultorii din Statele Unite s-au pregătit să strângă o recoltă record, iar stocurile de profil au depăşit aşteptările. Conform Departamentul Agriculturii din SUA (USDA), stocurile americane de porumb erau de 3,85 miliarde buşeli la începutul lunii iunie, în vreme ce aşteptările analiştilor arătau stocuri de 3,72 miliarde buşeli.

În luna iunie, USDA estima că producţia de porumb din SUA va totaliza 13,935 miliarde buşeli anul acesta. Autorităţile americane îşi vor actualiza estimările în acest sens la data de 11 iulie.

Conform previziunilor analiştilor, stocurile mondiale de porumb vor fi de 184,47 milioane de tone în acest an agricol, astfel că vor atinge cel mai ridicat nivel din 1999-2000 până în prezent. USDA estima, în iunie, că aceste stocuri vor însuma 182,65 milioane de tone.

Administraţia americană preconizează că agricultorii din SUA îşi vor majora cu 4,1% randamentele din culturile de porumb, la un maxim istoric de 165,3 buşeli/acru (un acru = 0,405 ha). La data de 6 iulie, USDA arăta că o proporţie de 75% din recolta de porumb din culturile principale ale SUA era în condiţie "bună" sau "excelentă".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb