Preţurile petrolului îşi revin de la minimul ultimei luni

Mina Irina
Internaţional / 1 noiembrie 2016

Preţurile petrolului au crescut astăzi de la minimul ultimei luni, pe piaţa asiatică, în urma unui acord al OPEC referitor la strategia sa pe termen lung, care este considerat un semn că organizaţia a ajuns la un consens privind administrarea producţiei, transmite Reuters.

Creşterea în continuare a cotaţiilor va fi probabil limitată, piaţa fiind trasă în jos de indiciile că producţia OPEC se află la un nivel record.

Contractrele futures pentru petrolul WTI, de referinţă pe piaţa americană, sunt în urcare cu 23 de cenţi, la 47,09 dolari pe baril, după un declin de aproape 4%, la 46,86 dolari pe baril consemnat ieri.

Preţul petrolului Brent cu livrare în ianuarie este în creştere cu 45 de cenţi, la 49,06 dolari pe baril. Contractele pe termen de o lună care au expirat luni au scăzut cu aproape 3%.

"După o scădere atât de dramatică...aceasta ar putea fi o corecţie tehnică. Sunt încă reticent că acordul OPEC poate fi realizat", a declarat Jonathan Chan, analist la Phillip Futures în Singapore.

Preţurile petrolului au urcat cu până la 13% de când OPEC a anunţat la sfârşitul lui septembrie un acord de reducere a producţiei pentru susţinerea preţurilor. Acordul final trebuie convenit la reuniunea OPEC de la sfârşitul lunii noiembrie.

Totuşi, OPEC a aprobat luni un document care include strategia sa pe termen lung, ceea ce ar însemna revenirea la rolul de administrare a pieţei şi o atitudine mai activă în anticiparea schimbărilor din piaţă.

Producţia de petrol a OPEC a atins probabil un nivel record în octombrie, de 33,82 milioane de barili pe zi, Nigeria, Libia şi Irak reluând activităţile în regiuni afectate de tensiuni, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb