PREZIDENŢIALE 2014 Trei întâmplări de la vot

Ziarul BURSA #Politică / 18 noiembrie 2014

Procesul electoral este unul plin de evenimente din care politicienii şi strategii campaniilor lor ar trebui să tragă învăţăminte. Ne vom opri mai jos la trei întâmplări, livrate la prima sau cel mult la a doua mână.

1. O pensionară, fostă profesoară într-un sat din Muntenia, a fost vizitată în ziua votului pentru turul al doilea de două vecine, una dintre ele consilier local, mândră tare de faptul că e membru PSD. Fără prea multe preambuluri, acestea s-au oferit să-i facă un bine şi să o ducă până la secţia de votare, aflată cam la 3 kilometri distanţă, cu maşina. Cunoscând faptul că toată lumea e la curent cu simpatiile politice ale respectivelor doamne, pensionara, care trebuie spus că în primul tur îl votase pe Victor Ponta, a declinat oferta, simţind că doar aşa votul său va rămâne secret. "Binefăcătoarele" au fost foarte insistente, demontând cu migală şi răbdare orice scuză era aruncată în luptă. Într-un final, cum bătălia era inegală, fosta profesoară a ajuns la vot mult mai rapid, dar şi mai comod, decât plănuise. Numai că odată ajunsă în cabină, supărată din cauza situaţiei create de amabilitatea vecinelor, a votat Klaus Iohannis, chiar dacă la prima oră se trezise cu Victor Ponta în gând.

2. Duminică dimineaţă, în ziua turului al doilea al alegerilor prezidenţiale, o bunică dintr-un oraş din Prahova s-a îmbrăcat festiv şi, împreună cu nepoţelul ei de 4 ani, au mers să voteze. Băieţelul era foarte fericit pentru că bunica îl lăsa pe el să pună ştampila. "Bunico, data trecută, am pus ştampila pe trandafiri, pe Victor Ponta. Acum vreau să pun pe celălalt", a spus copilul înainte să plece de acasă. Bunica i-a replicat: "În niciun caz să nu faci asta. Dacă nu-l votezi pe Victor Ponta, stai acasă". Copilul a mers la vot şi a pus ştampila pe Victor Ponta. Ulterior, primul impuls al copilului s-a dovedit câştigător!

3. Un tată şi fiica lui de 25 de ani au mers la vot la o secţie de votare din centrul Capitalei. Încă de acasă au existat discuţii despre intenţia de vot, concluzia aparentă fiind că niciunul dintre candidaţi nu merită să ajungă preşedintele României şi atunci votul trebuie anulat.

Stând în cabina de vot, tatăl a pus ştampila atât pe Victor Ponta, cât şi pe Klaus Iohannis. Din cabina alăturată, unde îşi exercita fiica dreptul de vot, s-a auzit o singură dată ştampila pusă.

După ce au ieşit din secţia de votare, tatăl a întrebat-o pe fiică ce a votat. "Klaus Iohannis", a răspuns ea, adăugând: "Ponta merită să piardă. E mai antipatic decât Iohannis!"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb