PRIMA CREŞTERE DIN ULTIMELE PATRU ZILE Dolarul s-a apreciat, în aşteptarea deciziei Fed privind achiziţiile de obligaţiuni

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 19 decembrie 2013

Dolarul s-a apreciat, în aşteptarea deciziei Fed privind achiziţiile de obligaţiuni

Dolarul a crescut ieri, pe pieţele externe, pentru prima oară în ultimele patru zile, raportat la yen şi euro, în aşteptarea deciziei Federal Reserve (Fed - banca centrală a SUA) în privinţa stimulentelor monetare.

Dolarul a urcat cu 0,5% la ora 10.36, pe piaţa din New York, ajungând la 103,15 yeni. În 13 decembrie, cursul a crescut la 103,92 yeni/dolar, cel mai ridicat nivel din octombrie 2008.

Tot ieri, moneda SUA a câştigat 0,1% faţă de cea europeană, la ora 10.35, pe piaţa din New York ajungând la 1,3758 unităţi/ euro. Indicele Bloomberg U.S. Dollar, care măsoară evoluţia monedei americane faţă de şase valute majore ale partenerilor comerciali ai SUA, a crescut cu 0,1%, la 1.016,89 puncte.

Analiştii aşteptau ca, la finele reuniunii ce a avut loc în 17 şi18 decembrie, Fed să decidă menţinerea dobânzilor aproape de zero şi în 2014, chiar dacă au existat tot mai multe speculaţii potrivit cărora banca va reduce programul de achiziţii de obligaţiuni ce însumează, în prezent, 85 de miliarde dolari lunar.

Lira, pe curs ascendent

Moneda Marii Britanii (lira) a crescut ieri, la rândul său, pentru prima oară în ultimele şase zile, faţă de dolar, după ce Oficiul Naţional de Statistică de la Londra a anunţat că rata şomajului din ţară a scăzut la 7,4% în perioada august - octombrie 2013, de la 7,6% în intervalul iulie - septembrie. Nivelul din perioada menţionată este cel mai redus din ultimii patru ani şi jumătate, iar în condiţiile date, analiştii speculează că Banca Angliei va trebui să taie dobânzile mai devreme decât plănuia.

Lira a crescut cu 0,9%, la 1,6402 dolari. Creşterea vine după cinci zile de declin, în care moneda britanică a pierdut 1,1% faţă de cea americană.

Tot ieri, lira a urcat cu 0,9% faţă de euro, ajungând la 83,91 pence. Avansul a fost cel mai important din 31 octombrie până în prezent.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. e ilogic.In sept cand se discuta de tapering bursele si pietele emergente au luat o razna.Cand incepe oprirea titariri bursele europeana si americana ating maxime?! stati sa vedem ceea ce inseamna asta: cu bani mai putini lumea vine si cumpara actiuni cad se fac maxime istorice.Bai frate vindeti repede e o noua bula speculativa

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb