Prima dronă din România asigurată pentru daune până la 1 milion euro

Marius Constantin
Miscellanea / 16 iunie 2015

Compania de asigurări CertAsig a anunţat că prima dronă asigurată din ţara noastră poate primi, pentru daune potenţiale, până la 1 milion de euro, după lansarea programului de asigurări pentru drone din România, arată un comunicat transmis astăzi redacţiei.

Prima dronă asigurată în România, proprietate a companiei 360Tourist.RO a fost, totodată, şi prima dronă înregistrată oficial în ţara noastră, în martie 2014, fiind specializată în servicii de filmare şi fotografiere aeriană.

Beneficiarul primei asigurări de drone deţine 6 drone comerciale de diverse tipuri, de la 1,2 kilograme până la 9,5 kilograme, care au fost "responsabile" pentru realizarea unor proiecte precum prima transmisiune live cu drona a unei competiţii sau filmările aeriene pentru campaniile de promovare turistica Sibiu în parteneriat cu Camera de Comerţ a judeţului Sibiu şi Consiliul Judeţean Sibiu.

Asigurarea pentru drone de la CertAsig este adresată atât operatorilor de drone, cat şi producătorilor, şi acoperă o serie de riscuri specifice : daune materiale parţiale sau totale suferite de drone (Casco), răspunderi faţă de terţi, răspunderea producătorului şi răspunderea deţinătorilor de depozite.

Se estimează că în România există aproximativ 4.000 de drone în prezent. Din acestea, aproximativ 60 de drone sunt înregistrate oficial, majoritatea fiind drone comerciale utilizate pentru filmare şi fotografiere aeriană, pentru panoramare normală şi sferică, fotogrametrie 3D, topografie, supravegherea culturilor pentru agricultură, verificarea câmpurilor de fotovoltaice prin termografie, operaţiuni search & rescue în situaţii de urgenţă. Toate dronele comerciale trebuie sa fie înregistrate oficial la Autoritatea Aeronautică Civilă Română.

Legislatia cu privire la drone este încă în curs de elaborare, dar ar putea impune ca toate dronele comerciale să fie înmatriculate oficial, iar zborurile de drone vor fi reglementate strict.

CertAsig este o companie de asigurări românească, al cărei acţionar majoritar este Royalton Capital Investors II, un fond privat de investiţii cu sediul în Luxemburg, prezent în România, Polonia, Slovacia, Turcia şi Cehia.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Iar Prima doamna, pentru cat? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb