PRIMĂ ETAPĂ A UNUI PROCES CARE VA CONTINUA Dan Suciu: "Nouă prefecţi au fost schimbaţi"

Ziarul BURSA #Politică / 19 februarie 2016

Nouă prefecţi au fost schimbaţi în urma hotărârilor adoptate ieri în şedinţa de Guvern, însă acestea reprezintă doar o primă etapă a unui proces care va continua, probabil, săptămâna viitoare, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

"Aceste schimbări de prefecţi sunt doar o primă etapă, va mai urma o etapă, probabil săptămâna viitoare. Suntem în proces de evaluare a candidaţilor pentru postul de prefect, pe baza CV-urilor şi a competenţelor pe care persoanele îndreptăţite le pot avea. Guvernul evaluează performanţele acestora, dar ţine cont şi de faptul dacă au calificarea necesară, au condus unităţi administrative sau au acest grad de inspector guvernamental", a spus purtătorul de cuvânt la finalul şedinţei de guvern, citat de Agerpres.

Astfel, Guvernul a decis eliberarea din funcţie a prefecţilor: Feneşer Gheorghe (Alba), Oprescu Mihail Adrian (Argeş), Ţintean Ioan (Bistriţa-Năsăud), Macaleţi Costică (Botoşani), Olteanu Nicu Lucian (Brăila), Marinescu Ioan (Dâmboviţa), Văcaru Alin Vasile (Gorj), Avram Eugeniu (Satu-Mare), Puică Andrei (Vaslui). Totodată, pe funcţiile de prefect rămase libere, au fost făcute următoarele numiri: Cornel Murg - judeţul Alba (până astăzi a ocupat funcţia de subprefect), Cristian Soare - judeţul Argeş, Victor Ovidiu Frenţ - judeţul Bistriţa-Năsăud (până astăzi a ocupat funcţia de subprefect), Dan Nechifor - judeţul Botoşani, Mădălina Cochino - judeţul Brăila, Gheorghe Paraschivu - judeţul Gorj, Marian Grigoraş - judeţul Iaşi, Daniel Olteanu - judeţul Vaslui, Antonel Jîjîie - judeţul Dâmboviţa şi Radu Bud - judeţul Satu Mare.

În judeţul Iaşi, postul de prefect era vacant din 4 ianuarie.

Dan Suciu a menţionat că evaluarea prefecţilor şi subprefecţilor s-a încheiat în urmă cu aproximativ o săptămână, dar şi că schimbarea prefectului de Argeş nu a avut legătură cu cazul copiilor cu sindrom hemolitic-uremic internaţi la "Marie Curie", având în vedere că evaluarea acestuia era deja realizată la momentul respectiv.

"Aceste numiri vin ca urmare a unei evaluări pe care Ministerul de Interne a făcut-o, ţinând cont de activitatea prefecţilor care au fost schimbaţi sau dorinţa de a se implica în politică. (...) Iniţial, Guvernul ar fi dorit să organizeze concursuri pentru numirea în această funcţie, concursuri în condiţiile legii, dar e o procedură care durează foarte mult timp. (...) A trebuit să avem aceste numiri tot cu caracter temporar", a spus el.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb