Venezuela a primit marţi primul transport de vaccinuri împotriva COVID-19 prin mecanismul internaţional COVAX, după luni de controverse şi un război al declaraţiilor, a confirmat Organizaţia Panamericană a Sănătăţii (OPS), notează AFP, citat de Agerpres.
Aproximativ 700.000 de doze de vaccin chinezesc Sinovac au ajuns la Caracas, dând deoparte luni de controverse cu privire la întârzierea efectuării plăţilor şi livrării, pe fondul sancţiunilor financiare internaţionale.
Guvernul socialist a denunţat îngheţarea activelor venezuelene din străinătate, ca parte a sancţiunilor împotriva Venezuelei destinate să îl alunge de la putere pe preşedintele Nicolas Maduro, pentru a justifica plata cu întârziere a 120 de milioane de dolari pentru circa 11,3 milioane de doze.
În iulie, Nicolas Maduro a lansat chiar un ultimatum mediatic mecanismului COVAX: "Fie ni se trimit vaccinurile, fie ni se returnează banii".
OPS a anunţat în august că, într-o primă fază, Venezuela va primi aproximativ 3,2 milioane de doze de vaccinuri chinezeşti Sinopharm şi Sinovac.
Guvernul nu furnizează în mod regulat date privind vaccinarea, dar, potrivit OPS, 3,3 milioane de persoane (11,62% din populaţie) au primit cele două doze de vaccinuri administrate în ţară: Sputnik V din Rusia şi Sinopharm din China.
Aproape şase milioane de persoane au primit o primă doză.
Planul de vaccinare a fost criticat pentru că este lent în implementare.
Cu toate acestea, guvernul de la Caracas a anunţat că şi-a stabilit obiectivul de a vaccina 70% din populaţie până în octombrie, aproximativ 22 de milioane de persoane.
Potrivit datelor oficiale, Venezuela numără mai mult de 340.000 de cazuri de COVID-19 pentru 4.115 decese, cifre puse la îndoială de reprezentanţi din domeniul sănătăţii şi de organizaţiile internaţionale care le consideră subestimate.
1. Dictatura Covid!
(mesaj trimis de anonim în data de 08.09.2021, 19:52)
VALUL 4 ESTE VALUL VACCINAȚILOR. Un lucrător medical din Toronto spune adevărul: Spitalele sunt în mare parte pline cu oameni care au fost vaccinați anti-Covid.
Canada instituie gulagul COVID, unde vor fi izolate persoanele testate pozitiv la coronavirus. Chiar și cei vaccinați și asimptomatici vor fi duși în „spitalele de carton”
Un lucrător medical canadian răspunde întrebărilor reporterului News Now Canada Independent Media cu privire la situația Covid din spitalul în care lucrează: Saint Michael's din Toronto.
Potrivit acestuia, „spitalele sunt în mare parte pline cu oameni care au fost vaccinați și care se întorc la spital din cauza reacțiilor adverse ale serurilor experimentale Covid. Nu doar la spitalul Saint Michael's e așa, ci în toată lumea. Ei sunt cei care vin la spital în această perioadă a anului, când spitalele ar trebui să fie la capacitatea cea mai scăzută. Este vorba de oameni care au fost vaccinați.” Totodată, medicul a afirmat că „Nu există nicio supraaglomerare (cu pacienți Covid-19) la urgențe. Asta este o minciună. Eu merg pe acolo în fiecare zi.”
Despre doctorița-șefă a spitalului, care a răspândit dezinformări privind situația din instituție, el spune că este o mincinoasă și că are o gândire diabolică.
El crede că în următoarea lună își va pierde serviciul pentru convingerile sale anti-vaccin și pentru alegerea de a spune adevărul, împreună cu alți aproape 3000 de colegi de-ai săi, medici și asistenți medicali, însă va continua să susțină cauza protestatarilor care manifestează în fața spitalului: „Aș muri fără ezitare pentru această cauză.”