Ieri, s-au deschis cursurile şi dezbaterile primei Şcoli postdoctorale din domeniul agriculturii româneşti cu finanţare de la Uniunea Europeană.
Prezentând dimensiunea cercetării din România în context mondial, Preşedintele Academiei Române, Acad. Ionel Haiduc a declarat: "Până nu demult, puterea naţiunilor era determinată de forţa lor militară; azi depinde mai mult de cercetarea şi de potenţialul lor ştiinţific. România este foare vizibilă şi eficientă prin lucrări în domeniile chimiei, fizicii, ingineriei şi matematicii, unde publicăm mai mult decât alţii. Chimia şi fizica au fost dominante în secolul trecut, dar secolul 21 este secolul ştiinţelor vieţii şi aici ar trebui să facem mai mult, să fim mai prezenţi."
Proiectul "Scoala Postdoctorală pentru Biodiversitate Zootehnică şi Biotehnologii Alimentare pe baza Ecoeconomiei şi Bioeconomiei necesare Ecosanogenezei", în valoare de 5 milioane de euro, este administrat de INCE împreună cu Universitatea "Vasile Goldiş" din Arad, Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, Grupul Naţional al Investitorilor din România (GNIR) şi SIAT.