Primăria Bucureşti acordă 15 milioane de lei pentru Catedrala Neamului

I.V.
Ziarul BURSA #Politică / 11 august 2016

Macheta Catedrala Neamului (Sursă foto: Facebook)

Macheta Catedrala Neamului (Sursă foto: Facebook)

Actualizare 16:40 Nicuşor Dan:"Am cerut ca Gabriela Firea să solicite BOR situaţia finanţărilor pentru Catedrală"

Preşedintele Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB) a declarat astăzi că a solicitat Consiliului General al Minicipiului Bucureşti (CGMB) ca Gabriela Firea să fie mandatată să ceară BOR situaţia tuturor finanţărilor publice pentru Catedrală.

"Am solicitat CGMB ca Gabriela Firea să fie mandatată să ceară BOR: situaţia tuturor finanţărilor publice pentru Catedrală lista detaliata pentru toate obiectivele de investiţii pe perioada 2011 - 2016 pentru domeniul Culte/Religie caietele de sarcini pentru licitaţii, contractele şi actele adiţionale, facturile rapoartele instituţiilor de control precum Inspectoratul de Stat în Construcţii, Garda de Mediu, Poliţia Locală, Poliţia Romană, Administraţia Monumentelor si Patrimoniului Turistic. Solicitările USB au fost respinse, iar bugetul Gabrielei Firea a fost votat", a spus preşedintele USB pe Facebook.

Potrivit lui Nicuşor Dan, consilierii USB au votat împotriva alocării a 15 milioane de lei bani din bugetul Primăriei Capitalei pentru lucrări la Catedrala Mântuirii Neamului în condiţiile în care propunerea Gabrielei Firea a fost inclusă pe ordinea de zi a şedinţei de azi, fără consultarea bucureştenilor şi a societăţii civile.

(G.F.)

--------

Actualizare 16:15 Alina Gorghiu: "Decizia CGMB, un start prost pentru primarul Firea"

Decizia Consiliului General al Municipiului Bucureşti de a aloca 15 milioane de lei pentru lucrări la Catedrala Mântuirii Neamului confirmă un start prost pentru primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat astăzi copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

"Bucureştenii aşteaptă ca Primăria să se ocupe şi de proiecte care le afectează viaţa de zi cu zi. Din banii de care dispune, Primăria ar putea să aloce, cu prioritate, fonduri pentru construirea unui spital modern, care să le asigure pacienţilor condiţii decente, sau ar putea demara consolidarea clădirilor cu risc seismic, în care trăiesc mii de bucureşteni. Sunt doar două dintre propuneri, însă urgenţele Capitalei sunt numeroase. Regret că astăzi administraţia Capitalei a decis să le ignore. Decizia confirmă un start prost pentru primarul Firea în această funcţie", a declarat copreşedintele PNL, pe Facebook.

(G.F.)

-------

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a votat astăzi acordarea a 15 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului, anunţă Digi 24.

Propunerea de a acorda aceşti bani a venit de la primarul general Gabriela Firea.

Consilierii de la Uniunea Salvaţi Bucureştiul şi de la Partidul Naţional Liberal au declarat că cele două partide se opun acestui proiect, precizând că nu văd o justificare reală pentur acordarea banilor. Cu toate acestea, numărulnecesar de voturi a fost întrunit, 31 de consilieri a votând pentru şi 20 împotrivă.

Consilierul Uniunii Salvaţi Bucureştiul Ana Ciceală a anunţat, în debutul dezbaterilor, că USB va vota împotriva acestui proiect, apreciind că este necesară o consultare publică pe marginea lui, dar şi că CGMB ar trebui să mandateze primarul general, Gabriela Firea, pentru a solicita documente justificative privind modul în care au fost cheltuiţi până în acest moment banii pentru construirea catedralei.

Liberalul Ciprian Ciucu a atras atenţia asupra faptului că este a doua modificare de buget care se realizează în mai puţin de o lună, iar acest lucru creează senzaţia că nu s-a realizat o analiză pentru a constata care sunt priorităţile de dezvoltare a Capitalei.

Primarul general, Gabriela Firea, a afirmat că nu este vorba de o rectificare, ci de o redistribuire şi a negat afirmaţiile potrivit cărora cele 3 milioane de euro destinate Catedralei Mântuirii Neamului ar reprezenta cea mai importantă sumă alocată de la începutul mandatului său. În acest sens, ea a precizat că au fost efectuate cheltuieli în valoare de 60 de milioane de euro pentru reţeaua de termoficare, dar şi pentru investiţii în transportul în comun sau pentru o serie de instituţii subordonate PMB.

Proiectul de hotărâre prevede şi suplimentarea cu 400.000 de lei a fondurilor destinare Centrului de Protecţie a Plantelor Bucureşti; 2,3 milioane lei pentru Muzeul Naţional al Literaturii Române; 2,4 milioane lei pentru Muzeul Municipiului Bucureşti şi 789.000 lei pentru Teatrul Evreiesc de Stat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. o alegere mai proasta pentru Bucuresti decat Firea nici ca se putea! Bucurestiul este un oras poluat, cu un transport in comun execrabil, cu spitale in care mor oameni de la germeni si Firea da bani pt Catedrala Mantuirii Neamului. nu exista un singur lucru bun pe care sa il fi facut Firea de cand a fost aleasa primar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb