Primăria Buzău a pregătit bugetul de investiţii şi reparaţii în şcoli

ANA FELEA
Miscellanea #Construcţii / 2 februarie 2022

Primăria Buzău a pregătit bugetul de investiţii şi reparaţii în şcoli

Primarul Constantin Toma a anunţat că anul în curs va avea un buget istoric, iar investiţiile din municipiul Buzău vor fi de peste 80 de milioane de euro, ceea ce reprezintă 61% din cele 133 de milioane de euro, la cât se ridică bugetul Buzăului pentru 2022

Modernizarea unităţilor de învăţământ reprezintă o prioritate pentru administraţia locală din municipiul Buzău, astfel că pentru primele luni ale acestui an vor fi alocaţi nu mai puţin de 9 milioane de lei în acest scop. Oana Matache, viceprimarul municipiului Buzău, a anunţat, pe pagina de Facebook, că deja au fost pregătite planurile pentru ca 31 de şcoli şi grădiniţe să intre în modernizare în prima jumătate a anului 2022.

"9 milioane lei urmează să fie alocaţi doar în această primă jumătate a anului pentru lucrări precum îmbunătăţirea infrastructurii clădirilor, terenuri de sport noi, faţade refăcute, extinderea spaţiilor de funcţionare, dezvoltarea unor noi spaţii de învăţare în aer liber pentru copii, refacerea spaţiilor pentru festivităţi", a anunţat Oana Matache.

Totodată, administraţia locală intenţionează să schimbe mobilierul în unităţile şcolare, iar pentru această investiţie vor fi accesate fonduri europene.

"Lucrăm la cereri de finanţare pentru toate unităţile de învăţământ, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) , pentru a dota cu mobilier nou şi a aduce echipamente smart & IT de ultimă generaţie în toate unităţile de învăţământ. Pe lângă proiectele de infrastructură, urmează un buget separat din care Primăria Municipiului Buzău va oferi pe tot parcursul anului 2022, tuturor elevilor din municipiul Buzău, acces la proiecte educaţionale la cele mai înalte standarde (educaţie financiară, robotică & tehnologie, lectură, programe cultural-educaţionale, pregătire pentru piaţa muncii, clase de inspiraţie finlandeză , programe anti-bullying, consiliere psihologică şi multe altele). Vrem ca anii petrecuţi în grădiniţele şi şcolile din Buzău să fie cei mai frumoşi pentru copii şi cadrele didactice deopotrivă", a precizat Oana Matache.

Primarul Constantin Toma a anunţat că anul în curs va avea un buget istoric, iar investiţiile din municipiul Buzău vor fi de peste 80 de milioane de euro, ceea ce reprezintă 61% din cele 133 de milioane de euro, la cât se ridică bugetul Buzăului pentru 2022.

"Anul 2022 poate fi cel mai bun an, cel puţin din ultimii 32 de ani, pentru dezvoltarea Buzăului. Vom investi atât în infrastructură, dar şi în educaţie şi cultură! Am «prins», de asemenea, bani pentru o mulţime de studii de fezabilitate şi proiecte tehnice, pentru a putea atrage şi mai mulţi bani din fonduri europene, ţinta fiind între 150 şi 200 de milioane de euro, pentru atingerea viziunii de dezvoltare a Buzăului, până în 2030", a anunţat Constantin Toma.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb