Primăria Capitalei declară război publicităţii stradale ilegale

Alina Toma
Ziarul BURSA #Companii #Media-Advertising / 17 noiembrie 2005

Piaţa de publicitate stradală a fost evaluată la circa 20 milioane de euro

Municipalitatea bucureşteană vrea 40% din venituri

Primăria Capitalei va demara, începînd de astăzi, desfiinţarea afişelor publicitare ilegale de pe clădirile monumente istorice din oraş. Edilul şef al capitalei, Adriean Videanu, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Primăria va soma toţi operatorii de publicitate stradală din Capitală să intre în legalitate cu anumite amplasamente. Domnia sa a adăugat: "Inspectorii noştri vor începe o campanie amplă de demolare a afişelor şi panourilor care acoperă monumentele istorice. Operatorii care nu vor intra în legalitate şi care nu-şi vor demonta singuri panourile ilegale se vor trezi cu aceste afişaje desfiinţate de Primărie".

Reprezentanţii municipalităţii bucureştene, ai Ordinului Arhitecţilor din România şi ai "International Advertising Asociation" (IAA) s-au întîlnit ieri la o primă rundă de discuţii din seria de întîlniri în cadrul cărora se vor pune bazele unui regulament care să reglementeze piaţa de publicitate stradală în Bucureşti. Potrivit primarului Adriean Videanu, aceste reglementări vor fi gata la jumătatea anului viitor. Prevederile vor fi discutate şi cu primăriile de sector care, în prezent, sînt îndreptăţite să elibereze autorizaţii pentru publicitatea stradală. Edilul şef a menţionat că majoritatea afişelor şi panourilor de pe clădirile monumente istorice este amplasată fără autorizaţii de la primării. În aceeaşi situaţie se află şi multe alte panouri stradale.

Mihai Ghyka, preşedintele IAA, a spus că iniţiativa de reglementare a publicităţii stradale este absolut necesară pentru că afişele şi panurile sînt amplasate haotic şi de foarte multe ori nu-şi mai ating scopul. Domnia sa a subliniat că, chiar dacă reglementările vor lăsa mai puţine amplasamente pentru publicitatea stradală, piaţa are nevoie de aceste reguli, iar operatorii nu vor suferi din punct de vedere financiar.

De altfel, Adriean Videanu a spus că reglementările vor ţine cont şi de interesul economic al operatorilor din piaţă şi nu vor afecta contractele în derulare. Dar municipalitatea urmăreşte să cîştige şi mai mulţi bani din aceste contracte deoarece, în prezent, nu încasează decît 8-10% din totalul veniturilor obţinute din publicitatea stradală. Domnul Videanu a spus că, anual, veniturile totale din publicitatea stradală se cifrează la 13-15 milioane de euro. Domnia sa intenţionează să propună ca autoritatea locală să încaseze în jur de 40% din aceste venituri. Preşedintele IAA a spus că pe piaţa bucureşteană de publicitate stradală operează în jur de 10 companii mari.

Domnia sa apreciază că piaţa se ridică la 18-20 milioane euro, sumă care include chirii, taxe şi costuri de construcţii.

Primarul Capitalei promite că vor fi organizate licitaţii sau parteneriate public-private prin care vor fi desemnate firmele care pot opera amplasamentele stabilite de regulament.

Elaborarea reglementărilor pentru publicitatea stradală va fi corelată cu realizarea a opt studii de design pentru mobilier urban şi peisagistic. Primul proiect pilot va fi pus în aplicare la finele anului viitor în zona bulevardelor Elisabeta şi Kogălniceanu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb